Műsorújság
RTL Most

A kilakoltatások ellen demonstráltak

A kilakoltatások ellen tiltakozott a Város Mindenkié nevű civil szervezet szerdán délután a Ferencvárosi Önkormányzat előtt.
Vojtonovszki Bálint, a Város Mindenkié mozgalom képviselője elmondta, hogy az elmúlt három hónapban két Ferencvárosban élő család is felvette velük a kapcsolatot, mert elképzelhető, hogy kilakoltatják őket. Az egyik család egy ideig már volt hajléktalan. Miután azonban a gyermekük megbetegedett 2009. augusztus végén illegálisan beköltöztek egy ferencvárosi önkormányzati bérlakásba. A szülők tárgyalnak ugyan az önkormányzattal, azonban nem sok eredménnyel, ugyanis kilakoltatás vár rájuk. Gegesy Ferenc, Ferencváros polgármestere a kerület elégtelen bérlakás-állományára hivatkozva utasította el a család kérését - mondta Vojtonovszki Bálint. A polgármester szerint csaknem 1100 család vár lakás bérbeadására, akik lakásproblémájukat önerőből szintén nem tudják megoldani.

Egy másik család mindkét felnőtt tagja elvesztette a munkáját, így nem tudja fizetni a lakáshitelt. A bank felmondta szerződésüket, így június 1-jén - a kilakoltatási moratórium végén - nekik is el kell hagyniuk a lakásukat.

A Város Mindenkié mozgalom arra kéri nyílt levelében Gegesy Ferencet, a kerület polgármesterét, hogy lépjen fel a fenyegetett családok érdekében és dolgozzon ki megoldási tervet a lakhatási válság kezelésére.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók