Műsorújság
RTL Most

Hétfőn kezdődnek az érettségi vizsgák

Az Oktatási Hivatal nem tud arról, hogy bárki is kiszivárogtatta volna előre a kérdéseket.
A ballagás végén már senkit sem érdekelt, hogy hamis a dal. Ide úgyis csak érettségizni jönnek vissza a végzős diákok. 93 ezer középiskolás ballagott el az elmúlt napokban. Érettségizni viszont már csaknem 140 ezren fognak, vagyis csaknem 50 ezren előrehozott vagy ismétlő vizsgát tesznek.

A tételes doboz a vállon, majd landol a csomagtartóban. A tavalyihoz hasonlóan az iskolák idén is kora reggel vehetik át a kérdéssort a jegyzőktől.

A tétel helyett, csak a mintát mutathatja az Oktatási Hivatal vezetője. A nyomdában és a szállításkor őrök védték, a jegyzőnél pedig elzárták a csomagokat. A tételeket így csak az érettségi előtt fél órával láthatja bárki is, amikor kibontják az iskolában.

„Vagy valaki felvágja ollóval, de az viszonylag kiszúrható, vagy a teteje nyitható, de az nyomot hagy, olyan az anyag, hogy szakad és ha valaki látja, hogy szakadt, akkor tenni kell lépéseket” – mondta Bakonyi László, az Oktatási Hivatal igazgatója.

Hétfő reggel 8-kor a magyar nyelv és irodalommal kezdenek. A tavalyinál 10 százalékkal többen választottak emeltszintű érettségit. Ennek az lehet az oka, hogy egyre több egyetem követeli meg a felvételizőtől, hogy legalább egy tárgyból emeltszintű vizsgája legyen. Az érettségi vizsga összesen 1 milliárd 350 millió forintba kerül.

Legnézettebb videók