Műsorújság
RTL Most

Elkezdődött a strandszezon

Immár hivatalosan is megkezdődött a strandszezon. Országszerte megnyitottak a strandok.
Kitört a nyár Hajdúszoboszlón. Szombat délben már csaknem 12 ezren voltak a szabadtéri strandon. Ez volt az első nap. Mint ahogy május 1-jén nyitott Budapesten többek közt a Dagály is.

A nyitás előtt a fürdőknek minden biztonsági előírásnak meg kell felelniük. Igaz, az ellenőrzést minden fürdő maga végzi. Idén sok javítani való volt, hiszen a szokatlanul kemény tél miatt felfagytak a burkolatok.

„Ezeket a rácsokat kellett sok helyen pótolni, mert télen sok felfagyott, illetve berepedt és ezek nagyon fontosak, hiszen közlekednek rajta a vendégek. Nagyon-nagy balesetveszélyt jelent, ha ezekkel probléma van” – mondta Kiss Ferenc, üzemeltetési igazgató.

Egy jegy ára a Dagály fürdőben 4600 forint. Már 2009-ben is ennyi volt. A legtöbb strandon azonban száz forinttal drágultak a jegyek. A hajdúszoboszlói strandon is. Így most 1300 forint a belépő, igaz a csúszdázásért külön kell fizetni. A napozásért viszont nem.

A napozással azonban tavasz ide vagy oda, már most is csínján kell bánni.

„Még a téli bőrünket hordozzuk, szinte semmiféle védettségünk nincsen, így ha most valaki levetkőzik, és eltölt egy gyönyörű napot kint a napsütésben, akkor garantáltan le fog égni” – mondta Wikonkál Róbert, bőrgyógyász-onkológus.

A szakember azt javasolja, már most tartsuk be azt, hogy 11 és délután három között inkább csak az árnyékban pihenünk. Különösen azért, mert ma már a déli órákban 5-ös, vagyis erős volt az UV sugárzás.

Hasonló videók

 • Kevesebb személyre szabott reklámot láthatnak majd a legnagyobb közösségi oldal felhasználói, akik ezentúl megtilthatják, hogy az oldalon kívüli online tevékenységüket kövesse a Facebook. Az amerikai cég több botrányba is keveredett amiatt, hogy nem védte meg felhasználói személyes adatait. Ezek után tavasszal meghirdették új irányukat, amelynek "A jövő a magánügyeké" címet adták. Ennek része az egyelőre három országban bemutatott adatvédelmi eszköz, amelyet fokozatosan vezetnek majd be világszerte.

   

 • Órákat késnek az elővárosi vonatok, és senkitől nem kapnak megfelelő információt - erre panaszkodnak utasok. Azt mondják, rendszeres, hogy órákat ülnek a klíma nélküli, zárt vagonokban, anélkül, hogy tudnák miért és mennyit kell várniuk. Összefogtak, létrehoztak egy Facebook-csoportot „Elegünk van a MÁV-ból”-néven. Már csaknem 7000-en vannak. Azt mondják, ha semmi nem változik, demonstrációt szerveznek. A MÁV-nál elismerik a hibákat.

   

 • Több mint 50 ezer forintba kerül beiskolázni egy átlagos alsó tagozatost - a GKI Digital kutatása alapján. Csak karácsonykor költenek többet a szülők, mint egy új tanév előtt. A többség augusztus 20-a utánra hagyta a bevásárlást, a tanszerboltokban ezért most csúcsforgalmat várnak.

 • Bár a választási kampány hivatalosan csak szombaton indul, a fővárosban már több párt is elkezdte a kampányolást. Terézvárosban már a választási plakátokat is kirakták a fideszes polgármesterről és több képviselőjelöltről. A kormánypártok szerint ezzel semmilyen szabályt nem szegtek meg, a Momentum azonban a helyi választási bizottsághoz fordul. A 13. kerületben pedig az MSZP kezdte el a szórólapozást.

 • Váratlanul újra bevezette a létszámstopot a kormány a közszolgálatban - tudta meg az Index. A lap szerint az intézmények szeptember elejéig vehettek volna fel új embereket, de augusztus 14-én megszüntették ezt a lehetőséget. A szakszervezet szerint a létszámstopra semmi szükség, így csak állandósulnak a problémák, hogy többet kell várni az embereknek az ügyintézésre. A kormány eltökélt a létszámcsökkentés mellett.

   

 • Vádat emelt az ügyészség a Fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György és társai ellen. A nyomozóhatóság szerint a politikus bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalásban érintett. Hazai és uniós költségvetési forrásokat csapoltak meg társaival. Simonka Györgyöt hiába kerestük. A Fidesz szerint a politikus együtt fog működni az eljárás alatt, és megilleti az ártatlanság vélelme.

 • Segítséget kért, de cserbenhagyták. Rosszul lett egy 17 éves cukorbeteg lány egy budapesti buszmegállóban. Azt mondja, majdnem elájult. Egy gyermekével arra sétáló nőtől kért segítséget, de ő a lány elmondása szerint magára hagyta. Végül egy közeli étteremben várta meg az édesanyját. A történetet az anya írta meg közösségi oldalán.
  A lány ide kattintva részletesen meséli el a vele történteket.

 • Szokatlan utasok a vonaton. Málhás szamár és kecske is együtt vonatozott gazdáikkal a Székesfehérvárról Budapestre tartó vonaton. A szamár hátára rengeteg csomagot kötöztek. Több utas fotót és videót készített róluk. Az állatok és gazdáik csak két megállót mentek, de a MÁV szerint ez így is szabálytalan. Még vizsgálják, hogy hibáztak-e a kalauzok.

 • Javítóintézetbe küldené az ügyészség azt a 17 éves fiút, aki azzal vádolnak, hogy két hónap alatt tíz autót tört fel Kaposváron tavaly év végén. Az egyikben több mint hatmillió forintot talált, ezt édesanyja és nagybátyja között osztotta szét, akik azonnal elköltötték: házat, bútort, kocsit és ékszereket vettek belőle.

Legnézettebb videók