Műsorújság
RTL Most

Idős emberre gyújtották rá a házát?

Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy idős férfi szerdára virradóra Bátonyterenyén, miközben égő házából menekült.
Antal István alezredes, a Salgótarjáni Tűzoltóság parancsnok-helyette a Független Hírügynökségnek elmondta: a bátonyterenyei Dobó úti családi házban és annak lomokkal teli udvarán mintegy 600 négyzetméter kapott lángra, a tüzet három gépjárműről összesen nyolc vízsugárral tudták eloltani.

Az ingatlanra való bejutás sem volt egyszerű a tűzoltóknak, mert a nagy mennyiségű vasanyagon keresztül az összehegesztett fémlemezzel körülkerített épülethez vezető bejáratot nem találták. Végül kézi szerelésű létrán át, valamint gyorsdaraboló segítségével jutottak az udvarba, ahol építési faanyag, műanyag szigetelések, felhalmozott hulladék, gumiköpeny és olajszármazék égett. A tűzben kiégett az épület tetőszerkezete és a ház berendezése is. Az idős tulajdonos másodfokú égési sérüléseket szenvedett a testén, őt a mentőszolgálat kórházba szállította, élettársa sérülés nélkül megúszta - közölte Antal István.

Mivel az idős férfinek egy ingatlanát már felgyújtották, gyanítják most sem zárható ki az idegenkezűség, a tűz keletkezési okát és körülményeit így a rendőrséggel közösen vizsgálja a tűzoltóság.

Hasonló videók

  • Elvégezték az ezredik májátültetést Magyarországon. A Semmelweis Egyetem Transzplantációs klinikáján végzett műtéttel egy 62 éves nő életét mentették meg. A klinika igazgatója azt mondta, a 25 év alatt, mióta májátültetést végeznek, a csaknem nyolc órás operáció ideje 2-3- órára csökkent és javultak a túlélési mutatók is.

  • Nyári meleg volt hétfőn országszerte, szerdától viszont jön az igazi ősz. Átlagban tíz fokkal lesz hidegebb, de az északi országrészben a talajmenti fagy sem kizárt. A háziorvos szerint ilyenkor már érdemes pulóvert vagy kabátot húzni. A reggelek és az esték ugyanis már hidegek akkor is, ha napközben szinte strandidő van.

  • Ütközött egy szarvasbikával, aztán fának hajtott egy autós Vas megyében a 86-os úton vasárnap. A több mázsás szarvas olyan erővel csapódott a kocsinak, hogy a sofőr valószínűleg azonnal elájult, így több mint 300 métert haladt az autó az úton, mielőtt a fának ütközött. A sofőr és felesége megsérült.

  • Figyelmetlensége miatt halt meg ötéves kisfia, ezért bíróság elé kell állnia. A pest megyei Kosdon az apjuktól elcsent öngyújtóval gyújtott fel egy melléképületet tavaly nyáron két kisgyerek, egyikük még ki tudott menekülni a tűzből, a másikukat nem tudták megmenteni. A vád szerint mindezért az apa a felelős.

  • Már a nyáron is erőszakoskodott az a 26 éves budapesti férfi, aki pénteken fényes nappal Budapest belvárosában is meg akart erőszakolni egy nőt. A rendőrök térfigyelő kamerák felvételei alapján kapták el. A két korábbi eset - melyet ő maga mondott el a rendőröknek - Újpesten történt. Egy buszvégállomás közelében szemelte ki áldozatait, akiket nem tudott megerőszakolni, mert elmenekültek. De feljelentést tettek, így a férfi ügyeit most összevonják.

Legnézettebb videók