Műsorújság
RTL Most

Nem fizettek a dolgozóknak

Három havi bérrel és a végkielégítéssel tartozik csaknem nyolcvan dolgozójának egy a kadarkúti varroda tulajdonosa.
A varroda helyett a ház körül dolgozik Ónodi Anikó és Ildikó. A testvérpár is kadarkúti varrodában dolgozott. Március végéig. Akkor felmondtak nekik. A három havi bérükkel és a végkielégítést azonban még tartozik nekik a munkáltató.

“Nekem majdnem négyszázezerrel tartoznak. A testvéremnek is ugyanennyi szerintem, sőt több is a kamatok miatt” – mondta Ónodi Ildikó.

Ildikó én Anikó a fizetésükből tartották el beteg szüleiket. Akik most még a gyógyszereiket és a rezsit sem tudják kifizetni.

„Mi rokkantnyugdíjasok vagyunk. Most júniusban lesz két éve, hogy vastagbéldaganattal műtötték a férjemet. Én mozgáskorlátozott vagyok, márciusban volt egy műtétem nekem is, daganatom van” – mondta Ónodi Józsefné.

Az alkalmazottak azt állítják, a munkáltató fizetés híján pénzt adott kölcsön néhány dolgozónak, amit június elsejéig vissza kell fizetni. Erről szerződés is készült. De mivel nincs fizetés, fogalmuk sincs, miből törlesztik az adósságot. Most azt tervezik, hogy beperlik a varroda tulajdonosát.

A varroda vezetője telefonon annyit mondott, hogy a cég tönkrement, így nem tudni, hogy a dolgozók, mikor kapnak fizetést.

Legnézettebb videók