Műsorújság
RTL Most

Meghalt Varga Zoltán olimpiai bajnok labdarúgó

A sportember egy öregfiúk-meccsen játék közben esett össze Budapesten. A kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni.
Az 1945-ben született Varga Zoltán a Ferencvárosban kezdett el futballozni, és már 16 évesen az NB1-ben játszott. Az FTC-vel négyszer lett bajnok, és 1965-ben Vásárvárosok Kupáját nyert. Válogatottként Európa-bajnoki bronzérmes és olimpiai bajnok. Aztán 1968-ban a mexikói olimpiára utazva disszidált.

Két év eltiltás után Németországban, majd Skóciában és Hollandiában folytathatta focikarrierjét: Játszott többek között a Herthában, a Dortmundban, valamint a holland Ajaxban.

Visszavonulása után sem szakadt el teljesen a futballtól: munkája mellett edzősködött Németországban. A 90-es években tért haza, egy évig vezetőedzője volt az FTC-nek, amellyel az UEFA-kupában legyőzte a Newcastle Unitedot. Játékosai nagyra becsülték, Hrutka János tőle tanulta eredményes szabadrúgásait.

Később több NB1-es csapatnál megfordult, az utóbbi években pedig kollégánk lett, szakkommentátorként segítette a RTL Klubon a futballközvetítéseket.

Bár az FTC csak hétfőn búcsúzik hivatalosan egykori legendás nyolcas számú játékosától, a szurkolók spontán gyertyagyújtással emlékeztek meg róla az Üllői úti Albert stadion előtt. Benn pedig néma felállással búcsúztak tőle a Ferencváros-MTK bajnoki meccs résztvevői.

Varga Zoltán - élt 65 évet.

Legnézettebb videók