Műsorújság
RTL Most

137 jogsi ugrott az ünnepek alatt

Több mint 600 ittas vezetőt kaptak el a rendőrök az ünnepi ellenőrzés-sorozat ideje alatt.
A korábbi évekhez hasonlóan a rendőrség idén is fokozott ellenőrzést tartott a húsvéti ünnepek alatt. Ennek elsődleges célja az ittas vagy bódult autóvezetők, kerékpárosok kiszűrése, illetve a balesetek megelőzése volt. Az Országos Rendőr-főkapitányság keddi közleménye szerint az ünnepek alatt a rendőrök összesen 18744 embert szondáztattak meg, közülük 604-nél mutatott alkoholt a készülék. Az ellenőrzött vezetők jogosítványát 137 esetben azonnal, a helyszínen elvették a rendőrök.

Szombat reggeltől hétfő estig összesen 104 személyi sérüléses közlekedési baleset történt, amelyek közül 68 könnyű, 36 súlyos sérüléssel végződött, három esetben pedig halálos kimenetelű volt. A halálos balesetekben négyen haltak meg.

Ittas vezetés miatt idén még nem volt halálos baleset. Ittas sofőr ötször okozott súlyos, hétszer pedig könnyebb sérüléssel végződő balesetet. A tavalyi húsvéti időszakhoz képest harmadával volt kevesebb a személyi sérüléses balesetek száma, és halálos baleset is kevesebb történt. Tavaly nyolc olyan karambol volt, amelyben meghalt valaki.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók