Műsorújság
RTL Most

Újra működik az eredetvizsgálati program

Pénteken már átlagosan 29 perc alatt elkészül egy gépjármű eredetiségének vizsgálata.
A megjavított rendszer üzembiztos működésének köszönhetően pénteken 11 óráig az előző naphoz képest kétszer annyi vizsgálatot végeztek el eredményesen, és nagyjából kétszer annyi vizsgálóállomáson folyik a munka, mint egy nappal korábban. Megkönnyíti és meggyorsítja az ügyintézést, hogy április 1-jétől a vizsgálatot igénybe vevők közvetlenül az ellenőrzést követően átvehetik az eredményt igazoló hatósági bizonyítványt - írja a közlemény.

A www.nyilvantarto.hu honlapon elérhető a hatósági szerződéssel rendelkező eredetiségvizsgáló állomások adatbázisa, amelyből a megye és a település megadását követően az autótulajdonosok kiválaszthatják a hozzájuk legközelebb eső vizsgálóállomást.

Csütörtökön kaotikus helyzet alakult ki az eredetiség vizsgáló állomásokon, mert nem működött az Eclipse Zrt. programja, amelyre korábban milliárdokat kapott az államtól. Április 1-jétől egy kormányrendelet miatt csak ezt a programot használhatják az eredetiség vizsgálók. Az Eclipse vezetői március eleje óta előzetesben vannak, mert több milliárdos pénzmosással és adócsalással gyanúsítják őket.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók