Műsorújság
RTL Most

Orbán, Bokrost, Mesterházy a sorrend

A megkérdezettek 47 százaléka ítéli meg a legkedvezőbben Orbán Viktort, a Fidesz elnökét. A második helyen Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje áll 26 százalékkal, megelőzve a csupán 15 százalékot elért Mesterházy Attilát, a baloldal miniszterelnök-jelöltjét - derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb kutatásából. Ellenkező, elutasító nézőpontból Bokros vezet 54 százalékkal, Mesterházy Attilát a megkérdezettek 48 százaléka utasítja el, míg a harmadik helyen álló Orbán Viktorral a megkérdezettek 34 százaléka nem szimpatizál.

A választópolgárok 48 százaléka Orbán Viktort, míg 12 százaléka Bokrost, 8 százaléka Mesterházyt, míg Vona Gábort 4 százaléka tarja erős vezetőnek. A megkérdezettek 40 százaléka gondolja úgy, hogy a Fidesz vezetője képes lesz megvédeni a nyugdíjakat, munkahelyeket teremteni és törődik majd az emberekkel. Mesterházy Attiláról viszont csupán nagyjából 10-15 százalék gondolja ugyanezt.

Ha az emberek közvetlenül választhatnának miniszterelnököt, akkor a megkérdezettek 43 százaléka voksolna Orbán Viktor mellett, míg Mesterházy Attilának és Bokros Lajosnak a szavazók 14-14 százaléka szavazna bizalmat. Vona Gábort, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét a megkérdezettek mindössze 4 százaléka támogatná a kormányfői pozíció megszerzésében - írja a közlemény.

Legnézettebb videók