Műsorújság
RTL Most

Elszámolták a gázáremelést?

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának összehívását kezdeményezte április 1-jére az MSZP a gázáremelés ügyében.
Az emelésről az Energia Hivatalban döntöttek, Barta Judit, a GKI elemzője szerint reálisan. A szakértő az ATV-nek azt mondta, hogy önmagában csak a szállítási szerződések és a forint árfolyam szerint legalább 18 százalékkal emelkedett előző negyedévhez képest az importált földgáz forintban mért ára.

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője szerint az energia hivatal szakemberei elvétették a számításokat.

„Ennél egy jóval erősebb forinttal lehetett volna számolni és mi úgy gondoljuk, hogy a kőolaj ára sem úgy alakult, mint ahogy a hivatal és a szolgáltatók kalkulálták, ezt a két elemet lehet és kell is tisztázni” - mondta Budai Bernadett, az MSZP szóvivője.

Emiatt a párt az Országgyűlés gazdasági bizottságának összehívását kezdeményezte április 1-jére, azt mondják, legkésőbb itt akarják tisztázni a számokat. Így ha bebizonyosodik, hogy hibás a jelenlegi kalkuláció, akkor már az áprilisi fogyasztást is az új adatokkal lehetne könyvelni, vagyis a fogyasztóknak nem kellene indokolatlanul többet fizetniük.

A 10 százalékos gázáremelést egyébként a Fidesz is magasnak tartja. A párt szerint elfogadhatatlan, hogy két héttel a választások előtt ilyen mértékben növekedjenek az árak.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók