Műsorújság
RTL Most

Zsúfolt napja volt a hercegi párnak

A hercegi pár a Dohány utcai zsinagógában járt, a trónörökös pedig a Szentendrei Skanzenbe is elment.
A Díszőrség fogadta a hercegi párt a Sándor-palota előtt. Itt talákozott Károly walesi herceg és felesége, Kamilla Sólyom Lászlóval. A köztársasági elnök ezután a palota erkélyére kísérte a párt, akik szemmel láthatóan élvezték a gyönyörű kilátást. Szívesen fotózkodtak, háttérben a parlamenti panorámával.

Odabent közben már a díszvacsorára készültek. Előtte a köztársasági elnök a környezettudatos gondolkodás és gazdálkodás érdekében végzett munkájáért kitüntette a herceget. Ennek elismeréseként nyújtotta át a Magyar Köztársaság érdemrendje nagykeresztjét Wales hercegének Sólyom László. Károly herceg mindenki meglepetésére magyarul köszöntötte a résztvevőket. Pohárköszöntőjében a trónörökös a klímaváltozás mellett arról is beszélt, hogy különleges kapcsolat fűzi Magyarországhoz, hiszen az ük-üknagyanyja magyar volt.

Délelőtt a Dohány utcai zsinagógát látogatta meg Károly herceg és felesége. Miután Frölich Róbert főrabbi bemutatta nekik az épületet, megnézték az idős művész Életfa című alkotását is. A hercegi pár ezután továbbindult. Mindenhová testőrök kísérték őket. Károly velük együtt szállt le a kisvasútról is a Szentendrei Skanzenben. Ide a felesége már nem kísérte el. A herceg érdeklődve járta végig a nevezetességeket.

A programja sűrű, este még egy fogadáson vesz részt az Uránia filmszínházban. A hercegi pár pénteki napja is telített, egyebek mellett a Parlamentben és a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán tesznek látogatást.

Hasonló videók

  • Hongkongban újra összecsaptak a Kína-párti és a kormányellenes tüntetők. Először egy bevásárlóközpontban tört ki verekedés a két tábor között, majd a rendőrök közbeléptek. Később azonban az utcákon is folytatódtak a zavargások. Több embert letartóztatottak.

  • 230 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Kúria Érd fideszes polgármesterét, szerintük ugyanis az uniós választás előtt T. Mészáros András jogszerűtlenül buzdította levélben az első szavazókat: voksoljanak a Fideszre. A rendőrség szerint azonban bűncsselekmény nem történt, ezért két hete megszüntették a nyomozást - írta meg a 24.hu. A helyi ellenzék közös polgármesterjelöltje, Csőzik László az ügyészséghez fordult, szerintük a rendőrség nem nyomozott elég alaposan.

  • Nem esne el Budapest 1000 milliárd forint fejlesztési támogatástól, de az nem mindegy, hogy ki dönthet annak felhasználásáról, erről Tarlós István főpolgármester beszélt. Karácsony Gergely ellenzéki jelölt szerint Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter megzsarolta a budapestieket azzal a korábbi nyilatkozatával, amely szerint a Budapest fejlesztésére vonatkozó megállapodás addig érvényes, amíg Tarlós István a főpolgármester.

  • Az ellenzéki polgármesterjelölt és a helyi Fidesz is feljelentést tesz Egerben azért, mert mindannyian azt feltételezik riválisukról, hogy visszaéltek az ajánlóíveiket aláírók személyes adataival. Az ügy abból indult ki, hogy az ellenzéki pártok által támogatott Mirkóczki Ádám szerint a kormánypárti polgármester, Habis László íveiről egy eddig nem politizáló független jelölt íveire másoltak személyes adatokat. Az érintettek szerint ilyen nem történt.

  • Nyomozást indított a rendőrség a közvéleménykutatásnak álcázott lejárató telefonhívások miatt Pécsen. Ezt az Index írta meg. A kérdezőbiztosként bemutatkozó ismeretlenek az ellenzéki polgármesterjelöltet, Péterffy Attilát egyebek mellett családon belüli erőszakkal hozták összefüggésbe. A rendőrök rágalmazás gyanújával nyomoznak.

  • A magyar irodalom egyik legismertebb alakjáról a világ minden részén megemlékeztek a nagy lapok. Az író hosszan tartó betegség után, 86 évesen halt meg. Konrád Györgyöt a főváros saját halottjának tekinti.

  • Könnygázzal fújt le egy tanítónő egy hat és egy hét éves gyereket az osztályteremben Tasnádszántón. A magyar határhoz közeli településen dolgozó pedagógus ezt azzal magyarázta, hogy a gyerekek megtámadták. A tanárt kirúgták, és őrizetbe is vette a rendőrség. Akár hét év börtönbüntetést is kaphat.

  • Tűz egy brazil kórházban, 11-en meghaltak. Egy riói klinikán csaptak fel a lángok valószínűleg elektromos rövidzárlat miatt. Az épület gyorsan megtelt füsttel és többen már nem tudtak kimenekülni. A betegeket más kórházakban helyezték el.

  • Súlyos személyiségzavaros betegeken és skizofréneken is segít egy 3 éves spániel. Zsebi akár azt is képes elérni, hogy szorongó páciensek is megnyíljanak a pszichiáter előtt. Gazdájával bemutatót tartottak a Semmelweis Egyetem Egészség Napján. Ahol szó volt arról is, milyen pszichés segítségre szorulnak a külföldre költözők.

Legnézettebb videók