Műsorújság
RTL Most

Budapesten a brit trónörökös pár

Szerda este ötfogásos, magyaros böjti vacsorára hivatalosak a Sándor-palotába az államfőhöz.
Készül a hercegi vacsora: a meleg előétel egyik részét, a cukkinis tócsnit keveri össze a kukta. A brit trónörökös, Károly herceg és felesége, Kamilla tiszteletére ad ötfogásos díszvacsorát az államfő. Magyaros ételekkel készült a mesterszakács. Igaz, az eredeti menün változtatnia kellett.

„Talán az egyik legnehezebb dolgom a menü összeállításánál volt. Egyetlenegy fogásban szerepelhetett hús, pontosabban hal. Eredetileg úgy volt, hogy főételnek kacsacombot fognak enni, de mivel böjt van, az előételnek szánt fogas került át főételnek” – mondta Bereznay Tamás, a Kárpátia étterem mesterszakácsa.

A hercegi pár különgéppel érkezett Ferihegyre és azonnal a Sándor- palotába hajtottak.

„Mivel Károly herceg nem először látogat Magyarországra, ez a negyedik látogatása, de a hercegnőnek az első, ezért igyekeztünk a programot úgy megszervezni, hogy az előző három látogatás programjai ne ismétlődjenek” – mondta Szilágyi Georgina, a Brit Nagykövetség sajtó attaséja.

A vizit miatt több helyen is forgalomkorlátozásra és parkolási tilalomra kell számítani, például a Tudományos Akadémia parkolóját szombat délelőttig nem lehet használni. Csütörtökön a Dohány utcai Zsinagóga környékén, péntekeken pedig a Tűzoltó utca, valamint a Lórántffy Zsuzsanna út környékén tilos parkolni.

Információink szerint egy dunaparti, ötcsillagos szállodában száll meg három éjszakára a hercegi pár. Ezt azonban biztonsági okok miatt senki sem akarta megerősíteni. A 136 négyzetméteres királyi lakosztályhoz márványfürdőszoba, étkező és panoráma terasz is jár, nettó 5000 euróért éjszakánként, azaz mintegy 1.3 millió forintért.

Hasonló videók

 • Pórul járt egy amerikai rendőr, aki hősiesen megmentett egy csávába került bűzös borzot. Az állatnak ugyanis beszorult a feje egy joghurtos dobozba, és rémülten rohangált körbe-körbe egy massachusettesi bevásárlóközpont parkolójában. Amikor a járőr megszabadította flakontól, a borz hála helyett minden bosszúságát egyenesen ráeresztette - így végül a jótevőnek szabályosan el kellett menekülnie.

 • A The Rolling Stones zenekarról nevezett el egy követ a Marson az amerikai űrkutatási hivatal. A kőzetdarab alig nagyobb egy golflabdánál, és azért kapta a zenekar nevét, mert amikor tavaly novemberben a vörös bolygó felszínén landolt egy Mars-kutató szonda, a leszálláskor keletkező szél miatt csaknem 1 méterrel odébb gördült. A Rolling Stones neve szó szerinti fordításban gördülő köveket jelent.

 • Ég a házunk - írta az éjjel Twitter oldalára Emmanuel Macron, aki szerint az Amazonas esőerdőiben pusztító erdőtűz nemzetközi válság, a legfontosabb téma lehetne a világ vezető gazdasági nagyhatalmai, az úgynevezett G7-ek hétvégi csúcstalálkozóján. A brazil elnök szerint gyarmatosító gondolkodásmód az, hogy Brazília nélkül tárgyalnak egy brazil belügyről. Jair Bolsonaro ugyanakkor kész a párbeszédre és elismerte, hogy a tüzek megfékezéséhez nincs elég erőforrásuk.
  Az erdőtüzekről ide kattintva láthat több felvételt.

 • Megállt az albérletek drágulása. Hiába ugrott meg ötödével a kereslet az egyetemi felvételi ponthatárok kihirdetése után, a kínálat is hasonló mértékben bővült az Ingatlan.com friss adatai szerint. Negyedik hónapja stagnálnak a bérleti díjak a nagyvárosokban, 5 évig tartó folyamatos áremelkedés után.

 • Szombaton indul az önkormányzati választási kampány - a pártoknak és a jelölteknek szeptember 9-ig kell összegyűjteniük a szükséges ajánlásokat. Az ellenzék több tucatnyi városban és Budapest legtöbb kerületében is közös jelöltet támogat. A Demokratikus Koalíció szerint azonban hátrányban lesznek a kampányban, mert a plakátcégektől nem kapnak elég reklámfelületet.

 • Beidézte a rendőrség a Momentum és a Párbeszéd egy-egy politikusát. Még július végén tartottak sajtótájékoztatót a hatodik kerület fideszes polgármesterének a háza előtt, a téma az volt, miből telt a kormánypárti politikusnak a drága ingatlanra. Hassay Zsófia szerint az esemény nem sajtótájékoztató volt, hanem tüntetés, ezért feljelentést tett, gyülekezési jog megsértése miatt. A Párbeszéd és a Momentum szerint ez politikai támadás ellenük a feljelentés pedig jogilag alaptalan.

 • Kilencezer forintos rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok szeptemberben, a közmunkások pedig egyhavi bérüknek megfelelő összeget, 54 ezer forintot. Az erről szóló kormánydöntést a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be. A szocialisták szerint néhány héttel az önkormányzati választás előtt szavazatokat vásárol a kormány. A Híradó kérdésére Gulyás Gergely úgy reagált: nem a választás, hanem az ország jó gazdasági helyzete indokolja a juttatást.

 • Már csak 10 nap és kezdődik az iskola. Az RTL Híradó által megkérdezett pszichológus szerint ilyenkor nehéz a váltás, akár egy hónap is kellhet, mire a gyerekek visszazökkennek az iskolás hétköznapokba. A Híradónak nyilatkozó pedagógus viszont azt mondja, egy hét is elég az átálláshoz, de csak akkor, ha a szülő szigorít a gyerek napirendjén.

 • Megdöbbentő tömegkatasztrófát okozott egy vihar a Tátrában a lengyel-szlovák határnál, ahol villámcsapások öt embert megöltek, több mint százat megsebesítettek. A szerencsétlenség egy népszerű kirándulóhely környékén történt, melynek fő látványossága egy hatalmas vaskereszt, valósággal vonzza a villámokat. A halálos áldozatok közt két gyerek is van.

 • Mentők ragadtak a liftben egy szombathelyi társasházban. Egy idős asszony fia hívta őket, mert az anyjának mellkasi fájdalmai voltak. Mivel a lift csak az ottlakók kulcsával működik, a férfi a bejáratnál várta a mentőket. Mindannyian beszálltak a liftbe, ami nem sokkal az indulás után megállt - erről a 112press.hu írt. Percekig vesztegeltek a felvonóban, a beteghez eközben másik mentőegységet küldtek.

Legnézettebb videók