Híradó

2010.02.25. 07:07 (csütörtök)

Vagyonadó: ma van az első bevallási határidő

Vagyonadó: ma van az első bevallási határidő

Három vagyontárgy típust, a légi, a vízi és a nagy teljesítményű személygépkocsikat terheli.

Először az egyéni vállalkozóknak, az általános forgalmi adó fizetésre kötelezett magánszemélyeknek, az evás egyéni vállalkozóknak és a bevételi nyilvántartást vezető evás társaságoknak kell eleget tenniük vagyonadó bevallási, és befizetési kötelezettségüknek, méghozzá csütörtökig. Az Alkotmánybíróság határozata szerint ez már csak a légi, a vízi és a nagy teljesítményű személygépkocsikat terheli.

A magánszemélyeknek szja bevallásukkal egyidejűleg, vagyis május 20-ig kell a bevallás-benyújtási kötelezettségüknek eleget tenniük. A nem magánszemély adózóknak a társasági adóról szóló bevallásukkal, az evásoknak pedig az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló bevallásukkal kell ezt megtenniük. Kivételt jelentenek ez alól azok a társaságiadó-alanyok, akik az adóévtől eltérő üzleti évet választottak, nekik ugyanis a társasági adó bevallásuk benyújtási határidejétől függetlenül május 31-éig kell a vagyonadó-bevallást beadniuk.

Az adózó akár elektronikus, akár postai úton benyújthatja bevallását, míg havi adó- és járulékbevallás benyújtására kötelezett adózóknak a vagyonadó-bevallásukat is elektronikus úton kell benyújtaniuk- emlékeztetett közleményében az APEH. Utóbbi esetben a nyomtatványt két példányban, kézzel kell kitölteni, vagy az adóhatóság internetes kitöltő programjával elkészíteni, majd az egyik példányt határidőn belül eljuttatni az illetékes adóhatósághoz.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való