Műsorújság
RTL Most

Létezett dühöngőszoba Kecskeméten

A kecskeméti gyermekotthonban volt dühöngőszoba - állítják volt dolgozók, fényképpel alátámasztva.
Ok nélkül megpofozták és több órára bezárták a gyerekeket egy szobába a kecskeméti Juhar utcai gyermekotthonban. Ezt állították a baon.hu internetes oldalon szülők és volt dolgozók. Az RTL Híradó kedden járt bent az intézményben, ahol az igazgató azt mondta, néha a sérült gyerekeket külön kell választani társaiktól, de nem hagyják magukra őket és nincs dühöngő szoba. Az RTL Híradót azonban szerdán volt dolgozók keresték meg, akik ennek ellenkezőjét állították.

„Hát sajnos ez a dühöngő szoba létezik, 2007 őszén készült. Eredetileg a gyerekotthonhoz tartozó hálóterem volt, ezt berácsozták, kamerákkal szerelték fel” – mondta Sümeghi Lászlóné, az iskola volt igazgató-helyettese.

A volt dolgozók fényképeket is eljuttattak az RTL Híradónak, amelyen látható a berácsozott ablak, a sarkokba felszerelt kamerák és a helyiségen a vasajtó. Néhány hete azonban padokkal rendezték be a termet.

„A sarokban volt a matrac meg a labdák és az ajtó mögött van a másik kamera, hogy az egész szobát be lehessen látni” – mondta a volt igazgató-helyettes.

Egy monitor is látszik a fényképen, azt mondják ezen keresztül figyelték a bezárt gyerekeket.

„Én pont a folyosón voltam, amikor az egyik kolléganőm bekísérte az egyik állami gondozott gyereket a dühöngő szobába” – mondta Balogh Jánosné, volt gondozó. – „Meddig volt ott ez a gyerek? - Egy napig.”

A volt dolgozók azt állították, kb. 10 gyerek volt, akiket rendszeresen bezártak a dühöngő szobába.

„Nekem is volt egy gyerekem, akit bezártak oda, aztán felajánlották, hogy ha van olyan gyerek, akivel nem bírok, nyugodtan bezárhatom ebbe a szobába” – mondta Sávolt Ágnes, az intézmény volt gyógypedagógusa.

Az ügy miatt a fenntartó Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat belső vizsgálatot indított. A vizsgálat vezetője azt állítja, azt a helyiséget az előző igazgató használta dühöngőként.

„Mi voltunk ott és láttuk, hogy tanteremként használják” – mondta Bagó, Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke.

Az RTL Híradó kereste az iskola igazgatóját. Ő nyilatkozni nem akart, de elmondta, továbbra is azt állítja, hogy nincs dühöngő szoba az intézményben, és tagadja, hogy elhallgatott volna olyan esetet, amikor gyereket vertek meg az otthonban. Azt mondta, ez az egész ügy az ő személyét érintő lejárató kampány része.

Legnézettebb videók