Híradó

2010.02.07. 11:42 (vasárnap)

Magyar búvárok és hívők Haitiért

Magyar búvárok és hívők Haitiért

Jótékonysági merülést ratottak a búvárok Budapesten, a vasárnapi miséken az áldozatoknak gyűjtöttek.

Gyors elméleti oktatás a próbamerülés előtt. Sokan azért mentek el egy budapesti fürdőbe, hogy a haiti károsultaknak segítsenek.

„Nagyon tragikus ami ott történt és úgy gondolom nekem is jól esne hogyha segítenének” – mondta egy résztvevő.

„A híradóból lehetett hallani, interneten olvasni, hogy mi történt és úgy gondoltuk ezzel is segítünk, az egész család itt van” – mondta egy másik jótékonykodó.

Ólomcipelés, célba dobás - szigorúan a víz alatt. Ilyen feladatokban próbálhatták ki magukat a búvárok és a tanoncok. Az merülhetett, aki megvette az adomány-jegyet.

A kezdeményezés magyar, de más országok búvárai is csatlakoztak, például egyiptomiak, ausztrálok, thaiföldiek, mexikóiak. Délben mindenhol egyszerre merültek a haitiak megsegítéséért.

„Járunk Haiti térségébe folyamatosan búvárkodni, ezért tartjuk fontosnak ezt a kezdeményezést, mert ennyivel tartozunk mi is a paradicsomért, Haiti paradicsomárét” – mondta a szervező Kabáts Károly.

A búvárnapon kétszázan adományoztak az áldozatoknak.

Többszázezer forint gyűlt össze, amit a baptisták juttatnak el a károsultaknak

A katolikus templomokban is földrengés áldozataiért szólt a vasárnapi mise, és országszerte adományokat gyűjtöttek a rászorulóknak.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való