Műsorújság
RTL Most

Verték és megalázták a betegeket az ápolók

Megalázták a kiskunhalasi pszichiátriai otthon betegeit egyes alkalmazottak - állítja az egyik dolgozó.
„Bementem dolgozni, és mondták a kollégák, hogy mutatnak valamit. Bementünk az egyik szobába, és ott orálisan elégítették ki a betegek egymást, az ápolók meg nevettek rajtuk…”

„Azt mondták nekik, hogy kapnak cigit, vagy teát, ha egymással közösülnek…”

A kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában, a zárt osztályon történtek ezek – legalábbis az intézet egyik volt és most is ott dolgozó munkatársa szerint. Azt kérték, hogy arcukat nem mutassuk, de azt vállalták, hogy elmondják, néhány kollégájuk, milyen kegyetlenül bánt a betegekkel.

„Amikor váltottunk, mesélte az egyik kollégám, hogy az előző nap úgy megverte az egyik beteget, hogy egész éjjel imádkozott, nehogy meghaljon, mert baj lesz…”

A két ápolónő azt állítja, az otthon igazgatónőjének hónapokkal ezelőtt szóltak, hogy mi történik az ön- és közveszélyes embereket kezelő osztályon, de nem változott semmi. Végül feljelentést tettek az ügyészségen. Az ügyben nyomozás indult.

„Múltban történ dolgokat kell vizsgálnunk, ez nehezíti a munkánkat és az, hogy elmebeteg emberekről van szó…” – mondta Dr. Téglás Péter, a Kiskunhalasi Ügyészség ügyésze.

Úgy tudjuk, az eset kirobbanása óta több ápolót áthelyeztek másik osztályra, és a zárt osztályon biztonsági kamerákat szereltek fel.

Az ügyészségi feljelentés után belső vizsgálat indult az otthonban. Amíg ez le nem zárul, az igazgató nem akar nyilatkozni. Telefonon annyit mondott, hogy az eddig meghallgatott dolgozók mindegyike tagadja, hogy ilyen brutális dolgok történtek volna az intézeten belül.

Legnézettebb videók