Műsorújság
RTL Most

Házrobbanás: elkezdődhet a visszaköltözés

Várhatóan kedden elkezdhetnek visszaköltözni a Balaton utcai házrobbanás miatt lakásukat elhagyni kényszerült emberek.
A belvárosi Balaton utcában január 8-án, hajnalban történt a robbanás. A detonáció az ötemeletes épület legfelső szintjén történt, a homlokzat egy része a járdára és az úttestre omlott. Az utcán 15-20 autó is megsérült. A ház lakhatatlanná vált. Az életveszély elhárítását és a közművek visszakötését követően is csak az alsó szintekre költözhetnek vissza az emberek, az aládúcolt ötödik emeletre és a negyedikre, ahol a támasztékok vannak, majd csak hónapok múlva. Az előzetes szakvélemény alapján a kár megközelítheti a 100 millió forintot. A detonációban meghalt egy 81 éves férfi, akinek lakásában felrobbant a gázpalack. Rajta kívül hárman sérültek meg. A robbanás miatt a szomszéd épületben lévő óvoda és bölcsőde is veszélybe került, de ott már a robbanás utáni napokban elhárították a problémákat.

Puka Zsófia, a belvárosi önkormányzat szóvivője hétfőn elmondta, hogy terveik szerint kedden megkezdődhetne a lakók visszaköltöztetése az épület alsó szintjeire. Ehhez azonban még rá kel bólintani a Fővárosi Kéményseprőipari Kft.-nek (Főkétüsz). Ők állítják ki ugyanis azokat a szakvéleményeket a kéményekről, melyek alapján a gázszolgáltató visszakötheti a gázt az épületbe. Várhatóan ezeket az iratokat kedden megkapja a szolgáltató. Ha így történik, kedden elkezdődhet a visszaköltözés. Egyelőre minden lakó, aki elhagyni kényszerült az otthonát, megfelelő elhelyezést kapott, vagy rokonoknál lakik. A beköltözéssel kapcsolatban kedden tud pontos tájékoztatást adni az önkormányzat.

Forrás: Független Hírügynökség

Hasonló videók

 • Kevesebb személyre szabott reklámot láthatnak majd a legnagyobb közösségi oldal felhasználói, akik ezentúl megtilthatják, hogy az oldalon kívüli online tevékenységüket kövesse a Facebook. Az amerikai cég több botrányba is keveredett amiatt, hogy nem védte meg felhasználói személyes adatait. Ezek után tavasszal meghirdették új irányukat, amelynek "A jövő a magánügyeké" címet adták. Ennek része az egyelőre három országban bemutatott adatvédelmi eszköz, amelyet fokozatosan vezetnek majd be világszerte.

   

 • Órákat késnek az elővárosi vonatok, és senkitől nem kapnak megfelelő információt - erre panaszkodnak utasok. Azt mondják, rendszeres, hogy órákat ülnek a klíma nélküli, zárt vagonokban, anélkül, hogy tudnák miért és mennyit kell várniuk. Összefogtak, létrehoztak egy Facebook-csoportot „Elegünk van a MÁV-ból”-néven. Már csaknem 7000-en vannak. Azt mondják, ha semmi nem változik, demonstrációt szerveznek. A MÁV-nál elismerik a hibákat.

   

 • Több mint 50 ezer forintba kerül beiskolázni egy átlagos alsó tagozatost - a GKI Digital kutatása alapján. Csak karácsonykor költenek többet a szülők, mint egy új tanév előtt. A többség augusztus 20-a utánra hagyta a bevásárlást, a tanszerboltokban ezért most csúcsforgalmat várnak.

 • Bár a választási kampány hivatalosan csak szombaton indul, a fővárosban már több párt is elkezdte a kampányolást. Terézvárosban már a választási plakátokat is kirakták a fideszes polgármesterről és több képviselőjelöltről. A kormánypártok szerint ezzel semmilyen szabályt nem szegtek meg, a Momentum azonban a helyi választási bizottsághoz fordul. A 13. kerületben pedig az MSZP kezdte el a szórólapozást.

 • Váratlanul újra bevezette a létszámstopot a kormány a közszolgálatban - tudta meg az Index. A lap szerint az intézmények szeptember elejéig vehettek volna fel új embereket, de augusztus 14-én megszüntették ezt a lehetőséget. A szakszervezet szerint a létszámstopra semmi szükség, így csak állandósulnak a problémák, hogy többet kell várni az embereknek az ügyintézésre. A kormány eltökélt a létszámcsökkentés mellett.

   

 • Vádat emelt az ügyészség a Fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György és társai ellen. A nyomozóhatóság szerint a politikus bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalásban érintett. Hazai és uniós költségvetési forrásokat csapoltak meg társaival. Simonka Györgyöt hiába kerestük. A Fidesz szerint a politikus együtt fog működni az eljárás alatt, és megilleti az ártatlanság vélelme.

 • Segítséget kért, de cserbenhagyták. Rosszul lett egy 17 éves cukorbeteg lány egy budapesti buszmegállóban. Azt mondja, majdnem elájult. Egy gyermekével arra sétáló nőtől kért segítséget, de ő a lány elmondása szerint magára hagyta. Végül egy közeli étteremben várta meg az édesanyját. A történetet az anya írta meg közösségi oldalán.
  A lány ide kattintva részletesen meséli el a vele történteket.

 • Szokatlan utasok a vonaton. Málhás szamár és kecske is együtt vonatozott gazdáikkal a Székesfehérvárról Budapestre tartó vonaton. A szamár hátára rengeteg csomagot kötöztek. Több utas fotót és videót készített róluk. Az állatok és gazdáik csak két megállót mentek, de a MÁV szerint ez így is szabálytalan. Még vizsgálják, hogy hibáztak-e a kalauzok.

 • Javítóintézetbe küldené az ügyészség azt a 17 éves fiút, aki azzal vádolnak, hogy két hónap alatt tíz autót tört fel Kaposváron tavaly év végén. Az egyikben több mint hatmillió forintot talált, ezt édesanyja és nagybátyja között osztotta szét, akik azonnal elköltötték: házat, bútort, kocsit és ékszereket vettek belőle.

Legnézettebb videók