Műsorújság
RTL Most

BKV helyett Volán Budapest környékére?

Mindent megtesz a BKV, hogy az agglomerációban lévő települések ne bontsák fel a szerződéseket.
A tábla a megszokott, a busz nem. Törökbálinton BKV-busz jár, de a sztrájk miatt most Volán buszokat állítottak be.

A négy járatból csak kettő közlekedik, de a helyiek nem bánják a cserét. Azt mondják, a BKV buszok sztrájk nélkül is sokat késtek, vagy el sem indultak. Pedig a település fizet azért, hogy oda járjon a busz.

„150 millió forintot meghaladó szerződéses kötelezettségünk van egymás felé, évente ugyanis ennyit fizetünk azokért a járatokért, amelyek Törökbálintra, illetve Budaörsre is járnak” – mondta Turai István, Törökbálint polgármestere.

De hiába fizettek, a sztrájk alatt nem járt volna semmi. Ezért ultimátumot adtak a BKV-nak: vagy megoldja a törökbálinti közlekedést, vagy szerződést bontanak. A BKV így a Volántól bérelt buszokat, hogy pótolja a kieső járatok egy részét.

A polgármester azt mondja, Budaörssel együtt gondolkodnak azon, hogy felmondanak a BKV-nak és a Volánnal szerződnek. A BKV vezérigazgatója szerint ezzel jelentős bevételtől esne el a közlekedési vállalat.

„Ez több mint egy milliárd forint, de emellett ez azt is jelentené, hogy az azon a vonalon közlekedő munkatársainkra nincsen szükség, tehát ez létszámleépítést is jelent, sőt, akkor a karbantartást is arányosan lehet csökkenteni” – mondta Kocsi István, a BKV vezérigazgatója.

Kocsis István azt mondta, mindent megtesznek majd, hogy ne mondják fel a települések a szerződést.

Hasonló videók

  • Dróntámadás ért több szaúdi olajterminált. Emiatt felére csökkent az ország olajkitermelése, így 5 százalékkal visszaesett a világ olajkitermelése is. A szaúdi kormánnyal harcban álló jemeni lázadók vállalták a felelősséget a merényletért, az amerikai kormány szerint mégis Irán áll a támadás mögött.

  • Különös dolgok történnek a Leopárdföld nevű nemzeti parkban az orosz távol-keleten. Az erdőben elhelyezett egyik kamera felvételei szerint az ott élő állatok rendkívüli érdeklődést mutatnak egy GAZ- márkájú teherautó vezetőfülkéje iránt…

  • A magyar demokrácia és jogállamiság helyzetéről tárgyalnak hétfőn az uniós tagállamok külügyminiszterei. A témát az unió soros elnökségét betöltő Finnország vette napirendre, miután az Európai Parlament már egy éve elfogadta az úgynevezett Sargentini-jelentést, amelyben a képviselők azt állapították meg, hogy Magyarországon veszélyben van a jogállamiság. A kormány szerint bevándorláspárti bosszúállók támadják az országot, az MSZP szerint a vitának semmi köze bevándorláshoz.

  • Több mint 16 ezer diplomata útlevelet adott ki az Orbán-kormány 2010 óta – tudta meg a Népszava a Külügyminisztériumtól. Jelenleg is több mint 7600 ilyen okmány van érvényben. A tárca azt közölte: csak indokolt esetben adnak ki diplomata útlevelet. Az LMP szigorítaná a szabályozást, a miniszter azonban nem.

  • Rendőrségi eljárás indult Budakeszin, miután az ellenzék egyik képviselőjelöltje saját költségére 3D-s zebrát festett az új iskolához. Közlekedésbiztonság veszélyeztetése miatt nyomoznak. A zebrát festő jelölt azt mondja, nem kampányolt, hanem aggódott a gyerekek biztonságáért, mert zebra nélkül veszélyes volt az átkelés. Két nappal később az önkormányzat is lépett, és hagyományos zebrát festettek a 3D-s helyére.

  • Földutat avatott a helyi fideszes országgyűlési képviselő Zala megyében. Vigh László polgármesterekkel és egy pappal együtt adott át egy mezőgazdasági utat Nagylengyelnél. A helyi polgármester szerint minden átadóra illik meghívni a térség országgyűlési képviselőjét. A DK szerint a fideszes politikusok a kampányban bármit átadnak és felavatnak.

  • Áron alul próbálják eladni a rezsiutalványt az interneten. Van, aki 5 ezerért, más 6500 forintért árulja. A kormányszóvivő korábban azt mondta, mivel nem névreszólóak a rezsiutalványok, ezért továbbadhatók. A Jobbik képviselője azt mondta: várható volt, hogy sokan pénzzé akarják majd tenni az utalványt, akár áron alul is, ezért szerintük egyszerűbb lett volna eleve pénzt utalni.

  • Egy új, uniós szabály miatt senki se léphet be a netbankjába plusz azonosító nélkül, amelyet többnyire SMS-ben küldenek el a pénzintézetek. És most már 5 ezer forint alatti kártyás fizetéseknél is kérhetik a PIN-kódot. A jegybank kizárólag az online vásárlások szigorítását halasztotta el az új uniós intézkedések közül

Legnézettebb videók