Műsorújság
RTL Most

Beoltott gyerekeket fertőzött a H1N1

Influenza-járvány tört ki egy bakonyoszlopi gyermekotthonban, pedig minden gyereket beoltottak.
Összesen ötven gyerek él a gyermekotthonban. Még év végén jelentkeztek a gyerekeknél az influenzás tünetek. Akkor még csak néhányan betegedtek meg, múlt vasárnapra azonban már 19-en kapták el a vírust.

„Mindenki megkapta a védőoltást, időben megkapták, még november hónap folyamán. Dolgozóinknak a lehetőséget adtuk meg, én úgy tudom nagyobb számban éltek vele” – mondta Justin Andrea, a Fővárosi Önkormányzat Általános Iskola és Gyermekotthonának igazgatója.

Az oltás egyébként nem jelent százszázalékos védettséget az újinfluenza ellen. A tesztek alapján 12 év alatt 80 százalékos a hatékonysága.

„Három mintát vettünk le, ez a három minta pozitív volt H1N1-re. Ezt követően az ÁNTSZ-szel együtt történt újabb mintavétel. Ennek eredménye még nincs” – mondta Palicsek Zoltán háziorvos.

Bár a háziorvos úgy véli, a megbetegedéseket az újinfluenza okozta, a tisztiorvosi szolgálat szerint más betegségek is szóba jöhetnek. Nyilatkozni azonban nem akartak, csak annyit közöltek, még vizsgálják az ügyet.

Azok, akik elkapták a vírust, mostanra jól vannak, újabb megbetegedések pedig nem voltak. Szerdától már az összes gyerek mehet iskolába.

/A kép illusztráció!/

Legnézettebb videók