Műsorújság
RTL Most

Varázslatos időutazás Pécsett

Tíz–tizenkétezer embert várnak az Európa Kulturális Főváros programsorozat megnyitójára.
A megnyitóra készülnek a pécsi balett tagjai. Szombat reggel óta folyamatosan egyeztetnek és táncolnak, hogy a műsor tökéletes legyen. Az eső miatt a közeli gimnázium tornacsarnokában próbálnak a szereplők. A megnyitón azonban már a Széchenyi téren felállított színpadon táncolnak majd. Egy egyórás műsorban megidézik majd a különböző történelmi korokat, Pécs római kori születésétől kezdve egészen napjainkig a XXI-ik századig. A műsorban kiemelt szerep jut a helyieknek: a színészek, bábosok mellett több száz pécsi diák is jelmezbe öltözik és felvonul, őket óriásbábok kísérik majd.

„Egy nagy színes forgatag, ahol Pécs elmúlt kétezer évének kulturális korszakait kilenc részre bontottuk. És ezt a 9 részt mutatjuk meg egy elég nagyszabású színpadi produkcióban. Több mint ezer résztvevője van a produkciónak” – mondta Kael Csaba főrendező.

Lámpák, kábelek, kivetítők – épülnek a főtéren a színpadok és a kiegészítő elemek.

A megnyitóünnepség vasárnap este hat órakor kezdődik. A rendezvényre tíz-tizenkétezer embert várnak. A vasúttársaság külön erre az alkalomra átalakított, úgynevezett élményvonatot indít a fővárosból Pécsre. A tömegrendezvényre nem árt időben elindulni, hiszen az egész környéken forgalmi változások várhatók.

A Széchenyi tér felülről teljesen le lesz zárva, ezért a szervezők arra kérnek mindenkit, hogy alulról közelítsék meg a teret, és mindenképpen gyalog jöjjenek, az utcákat ugyanis lezárják az autók elől.

Legnézettebb videók