Műsorújság
RTL Most

Sötétben botorkálnak a Csererdőben

Több mint két éve nincs közvilágítás a veszprémi városrészében.
Ha lemegy a nap, legfeljebb az ünnepi díszkivilágítás fényeire számíthatnak a veszprémi Csererdő lakói.

A legtöbben zseblámpával közlekednek – immár két éve. Sokáig azért nem volt itt közvilágítás, mert a terület magántulajdonban volt, így nem volt egyértelmű, hogy kinek kellene gondoskodni róla. Az önkormányzat korábban több helyre mobil lámpákat szereltetett, de az itt élők szerint ez nem jelentett megoldást.

Az utcákban annak ellenére sincs közvilágítás, hogy már egy éve az önkormányzat tulajdonába kerültek. Ráadásul itt főleg kisgyermekes családok élnek.

„Ugyanúgy fizetjük a kommunális adót, fizetjük a különböző iparűzési adókat a személyi jövedelemadót, legyen kedves, vegye figyelembe ezt a város vezetése” mondta Szilágyi Zoltán, a Csererdei Baráti Kör elnöke.

A lakók két éve fáklyákkal vonultak fel, hogy felhívják a figyelmet a problémára, most pedig petíciót adtak át a polgármesternek, melyben a helyzet megoldására kérték.

„Akkor, amikor a tavalyi költségvetést készítettük, illetőleg a koncepciót készítettük, akkor még nem voltunk abban a helyzetben, hogy tudtuk volna, hogy itt milyen feladataink lesznek” – mondta Debreczenyi János, Veszprém polgármestere.

A polgármester most azt ígérte a lakóknak, hogy az idei költségvetésben már lesz pénz a Csererdő közvilágítására, vagyis a következő télen már nem kell aggódniuk, ha lemegy a nap.

Hasonló videók

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

  • Ellopott egy malacot és egy kutyát tett az ólba egy 21 éves fiatal a Hajdú-Bihar megyei Szerepen. Egy hete vitte el a jószágot, napokkal később pedig egy autót is elkötött a településen. Mindkétszer ugyanazt a családot lopta meg, ráadásul a rokonait. A tolvajt már letartóztatták.

Legnézettebb videók