Műsorújság
RTL Most

Készültségben szilveszterkor

A mentők azt mondják, ilyenkor egy este alatt annyi hívást kapnak, mint máskor napok alatt.
Év végi sajtótájékoztatót tartanak a mentők. És mint minden tájékoztató végén, itt is kérdezhettek az újságírók.

Mindenkit meglepett, hogy az egyik újságíró erősen illuminált állapotban érkezett a tájékoztatóra, és még a kérdését sem tudta feltenni, mert összeesett.

"Hát igen, előfordul ez így Szilveszterkor..."

A mentősök nem jöttek zavarba, rögtön a segítségére siettek, és megmutatták, hogy ilyen esetben mit kell tenni: stabil oldalfekvésbe helyezték, és segítséget hívtak. Később kiderült, hogy a fiatal újságíró a mentősök segédje volt, és csak megjátszotta a rosszullétet. Győrfi Pál azonban azt mondja: szilveszter éjszaka rengeteg hasonló esettel találkoznak, ezért mára plusz kocsikat és embereket állítottak szolgálatba.

Részegekkel ilyenkor a rendőrök is többet találkoznak, mint máskor, de nem kiugróan sokkal.

"2009 január 1-jén 39 ilyen eset volt, mikor a kollegáim a zéró tolerancia elve alapján elvették a jogosítványt azoktól, akik ittasan ültek a volán mögé" – mondta Matula György, az ORFK szóvivője.

Épp egy súlyosabb tűzeset miatt riasztották a szentendrei tűzoltókat, de azt mondják: nincs több dolguk ilyenkor, mint az év bármely más napján.

"A legtöbb esemény az, hogyha kisebb tűzijátékot lőnek erkélyre, lakásba, autó alá, ebből alakulnak ki tűzesetek, egyéb más jellemző veszélyforrása nincs a Szilveszternek" – mondta Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője.

A tűzoltók tapasztalatai szerint a Szilveszter idézőjelben a mentősök ünnepe, a 105-öt kevesebbszer hívják az emberek.

Legnézettebb videók