Műsorújság
RTL Most

Szigorítások Ferihegyen

Fokozott rendőri jelenléttel, alaposabb utas- és csomagátvizsgálással szűrik majd az utasokat.
Ahogyan több nemzetközi repülőtéren, Ferihegy területén is szigorítják a biztonsági intézkedéseket. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szóvivője közleményében azt írja: fokozott rendőri jelenléttel, alaposabb utas- és csomagátvizsgálással szűrik majd az utasokat, de emiatt jelentősebb torlódásra nem kell számítani. Bizonyos légitársaságok esetében a beszálló kártya bemutatásán túl szükségessé válhat az útlevél és a csomagok ellenőrzése is, melyhez az RRI rendőri felügyeletet biztosít.

"A bevezetett intézkedések célja, hogy a jövőben még intenzívebb ellenőrzéssel és rendőri jelenléttel biztosítsák Ferihegy légi közlekedés védelmét, és továbbra is megelőzzék az esetleges terrorcselekményeket" - áll a közleményben.

A Northwest Airlines járata 278 utassal és 11 fős személyzettel a fedélzetén Amszerdamból érkezett Detroitba, amikor húsz perccel a tervezett landolás előtt megszólalt a tűzjelző. Mind kiderült, az egyik utas - egy 23 éves nigériai férfi - megpróbált fölrobbantani egy nála lévő, egyelőre ismeretlen összetételű bombát. Az eszköz nem robbant fel, hanem begyulladt, és súlyos égési sérüléseket okozott a támadó egyik lábán. A lángot egy tűzoltókészülék segítségével és vízzel fékezték meg. A folyamatosan kiabáló férfit a személyzet tagjai és az utasok közösen gyűrték le. A pilóta közben rendben leletette a gépet a detroiti repülőtéren.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók