Műsorújság
RTL Most

Milliók közt halt meg az idős néni

Családja elzárkózott a külvilágtól, segélyeket is kaptak - nem lett volna rá szükségük.
„Ezek elzárkózottak voltak. Senkit nem engedtek be, senkit az égadta világon” - még a postást sem. Egy kannába kellett tennie a küldeményeket. A három testvér teljesen elzárkózva élt a házban, amelyet most lezárt a polgármesteri hivatal. A redőnyöket évek óta nem húzták fel.

A legidősebb testvér áprilisban halt meg és húgai még hetekig éltek a mumifikálódott test mellet. A napokban pedig egyikük a lakásban hűlt ki. A családsegítő egyik munkatársa jelentette az esetet. Naponta mentek ugyanis a házhoz, ahol víz, villany és gáz sincs: meleg ételt és tűzifát vittek a családnak. Az már csak a halottszemlekor derült ki, hogy nem lett volna szükségük rá: 11 millió forint került elő az egyik fiókból.

A helyiek szerint a család a ’70-es években zárkózott el teljesen a külvilágtól, amikor
egyikük lánya, diplomaosztójáról hazafelé tartva, autóbalesetben meghalt.

Ez annyira megrázta a családot, hogy az összetört autót még mindig a pajtában őrizgetik.

„Valaki vevő jött, egy pár év múlva, hogy meg akarná venni. Azt mondták, ők nem adják el semmiképpen se. Azt megtartják” - mondta Tóth Ferenc.

A ház most üresen áll. A harmadik testvért jelenleg a pszichiátrián kezelik.

Hasonló videók

  • Dróntámadás ért több szaúdi olajterminált. Emiatt felére csökkent az ország olajkitermelése, így 5 százalékkal visszaesett a világ olajkitermelése is. A szaúdi kormánnyal harcban álló jemeni lázadók vállalták a felelősséget a merényletért, az amerikai kormány szerint mégis Irán áll a támadás mögött.

  • Különös dolgok történnek a Leopárdföld nevű nemzeti parkban az orosz távol-keleten. Az erdőben elhelyezett egyik kamera felvételei szerint az ott élő állatok rendkívüli érdeklődést mutatnak egy GAZ- márkájú teherautó vezetőfülkéje iránt…

  • A magyar demokrácia és jogállamiság helyzetéről tárgyalnak hétfőn az uniós tagállamok külügyminiszterei. A témát az unió soros elnökségét betöltő Finnország vette napirendre, miután az Európai Parlament már egy éve elfogadta az úgynevezett Sargentini-jelentést, amelyben a képviselők azt állapították meg, hogy Magyarországon veszélyben van a jogállamiság. A kormány szerint bevándorláspárti bosszúállók támadják az országot, az MSZP szerint a vitának semmi köze bevándorláshoz.

  • Több mint 16 ezer diplomata útlevelet adott ki az Orbán-kormány 2010 óta – tudta meg a Népszava a Külügyminisztériumtól. Jelenleg is több mint 7600 ilyen okmány van érvényben. A tárca azt közölte: csak indokolt esetben adnak ki diplomata útlevelet. Az LMP szigorítaná a szabályozást, a miniszter azonban nem.

  • Rendőrségi eljárás indult Budakeszin, miután az ellenzék egyik képviselőjelöltje saját költségére 3D-s zebrát festett az új iskolához. Közlekedésbiztonság veszélyeztetése miatt nyomoznak. A zebrát festő jelölt azt mondja, nem kampányolt, hanem aggódott a gyerekek biztonságáért, mert zebra nélkül veszélyes volt az átkelés. Két nappal később az önkormányzat is lépett, és hagyományos zebrát festettek a 3D-s helyére.

  • Földutat avatott a helyi fideszes országgyűlési képviselő Zala megyében. Vigh László polgármesterekkel és egy pappal együtt adott át egy mezőgazdasági utat Nagylengyelnél. A helyi polgármester szerint minden átadóra illik meghívni a térség országgyűlési képviselőjét. A DK szerint a fideszes politikusok a kampányban bármit átadnak és felavatnak.

  • Áron alul próbálják eladni a rezsiutalványt az interneten. Van, aki 5 ezerért, más 6500 forintért árulja. A kormányszóvivő korábban azt mondta, mivel nem névreszólóak a rezsiutalványok, ezért továbbadhatók. A Jobbik képviselője azt mondta: várható volt, hogy sokan pénzzé akarják majd tenni az utalványt, akár áron alul is, ezért szerintük egyszerűbb lett volna eleve pénzt utalni.

  • Egy új, uniós szabály miatt senki se léphet be a netbankjába plusz azonosító nélkül, amelyet többnyire SMS-ben küldenek el a pénzintézetek. És most már 5 ezer forint alatti kártyás fizetéseknél is kérhetik a PIN-kódot. A jegybank kizárólag az online vásárlások szigorítását halasztotta el az új uniós intézkedések közül

Legnézettebb videók