Műsorújság
RTL Most

Bohócdoktorok vizsgáltak a gyermekotthonokban

Az orvoscsoport ingyenes szűrővizsgálatokat végzett szabolcsi és debreceni gyermekotthonokban.
Piros krumpliorrú bohócdoktorok csaltak mosolyt szombat délelőtt a debreceni fogyatékosok intézetében élő gyerekek arcára. Az orvosok egy kis nevetés után könnyebben és jobb hangulatban vizsgálhatták meg a gyerekeket.

„A vizsgálatok célja most az influenzaidőszakban az influenzás eseteknek a szűrése, illetve orvosainkkal ultrahang, tehát radiológiai diagnosztikai eljárással kardiológiai vizsgálatokat is végzünk” – mondta Dr. Késmáry András, a csoport elnöke.

A mentőkutyák szeretgetése után a különleges orvos-mentőcsoport 3 kelet-magyarországi intézetben csaknem 500 gyereket vizsgált meg. Mindössze három influenzagyanús beteget találtak, mert az otthonokban sokan kaptak védőoltást. A házhoz jött doktoroknak az intézmények vezetői is örültek. A gyerekek csoportos szakorvosi vizsgálata ugyanis komoly szervezési feladat.

„Az, hogy az orvosok a gyerekeket a helyszínen meg tudják vizsgálni, nagy könnyebbség, ugyanis a mi ellátottjainkat nagyon nehéz akár a kórházba, akár a klinikára kivinni” – mondta Görög Zita, a debreceni Fogyatékosokat Ellátó Intézmény intézményvezető-ápolója.

Az orvosok minden vizsgálatot ingyen végeztek, és még adományt is vittek az intézményekbe.

A szűrővizsgálatok mellett a DEKOM orvosai összesen 6 tonna tartós élelmiszert, ruhaneműt és játékot ajándékoztak a gyermekotthonok lakóinak. Az adomány értéke több mint 4 millió forint.

Legnézettebb videók