Híradó

2009.12.02. 08:24 (szerda)

A vitaminok nem védenek H1N1 ellen

A vitaminok nem védenek H1N1 ellen

Becslések szerint 50-70 ezer ember esett át eddig a fertőzésen.

A bizottság közleménye kitér arra is, hogy az oltás kapcsán fellépő enyhe mellékhatásokat túlnyomó részben a vakcinában jelenlévő segédanyagok okozzák, amelyek szükségesek a hatékony - úgynevezett - immunválasz kialakításához. Ezek a mellékhatások viszont enyhék, nem súlyosabbak azoknál, amelyek a szezonális influenza oltások után is felléphetnek.

Az akadémia bizottsága a súlyosbodó járványhelyzet miatt javasolja, hogy minél többen és minél hamarabb oltassák be magukat az emberek, hiszen a védettség kialakulásához körülbelül két hét kell. Az oltással pedig az ember nemcsak saját magát, hanem a környezetében élőket is védi.

Az újinfluenza miatt itthon eddig 16 ember halt meg, köztük egy 21 éves kismama. Becslések szerint 50-70 ezer ember esett át eddig a fertőzésen, és összesen 1,7 millió ember kapta meg a védőoltást.


Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való