Műsorújság
RTL Most

Andor Lászlót jelöli Bajnai uniós biztosnak

Andor László közgazdászt jelölte az Európai Bizottság biztosi posztjára a miniszterelnök.
A miniszterelnök Andor Lászlót ajánlja az Európai Bizottság biztosi posztjára.

„Andor László elmúlt négy évi tapasztalata, az azt megelőző külföldi egyetemi tanítói, oktatói, világbanki szakértői tapasztalatai mind arra predesztinálják, hogy sikeres lehessen egy ilyen nagyon bonyolult, de számunkra nagyon fontos környezetben” – mondta Bajnai Gordon miniszterelnök.

Andor László közgazdász, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank igazgatósági tagja. Közgazdász, 1991 óta tanít a Corvinus Egyetemen, de oktatott az Egyesült Államokban is. Korábban az MSZP közgazdasági tagozatának alelnöke is volt. Bemutatásakor azt mondta, a hétköznapokban sokan még nem érzik, hogy csatlakoztunk az unióhoz. Ezen szeretne változtatni.

„A fő cél még mindig az, hogy az emberek életminőségét közelíteni kell a fejlettebb európai centrumokhoz” – mondta Andor László.

Azt, hogy Andor László milyen területet irányíthat majd, még nem tudni.

Kovács László az energiaügyi ismereteit bizonygatta még 2004 őszén az európai parlamenti képviselőknek. Ő volt az MSZP elnöke, amikor a bizottságba jelölte Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök. Meghallgatása után többen kifogásolták a szakmai felkészültségét, mégis ő maradt a jelölt. Ezért átalakították a posztokat, így Kovács László az európai bizottság adóügyi biztosa lett. Most megszűnik a megbízatása, de a havi csaknem 20 ezer eurós fizetésének a felét még három évig megkapja.

A Fidesznél úgy reagáltak Andor László jelölésére, hogy a kormány egy kommunista bankárt küld az Európai Unió biztosi pozíciójába.

Legnézettebb videók