Műsorújság
RTL Most

Fagyoskodnak a lakók, nincs megoldás!

A szolgáltató elzárta a fűtést, mert ő sem kap gázt. A lakók azt mondják, mindent kifizettek.
Székesfehérváron az egykori szovjet laktanya 330 lakásában hidegek a radiátorok. Innen jönne a meleg víz, de nem megy a kazán.

A fűtési rendszer tulajdonosa azt mondja, tőlük kétszer annyi meleg víz megy ki a csöveken, mint amennyit a lakásokban összesen mérnek. Az ügyvezető szerint rosszul mérnek a lakásokba szerelt órák, és a lakók több millióval tartoznak

„Három szakértői vélemény igazolta, hogy ez az ő tartozásuk. Még mennyi kellene? Még mivel kellene igazolni, hogy ezt ők használták el” – mondta Kucsera Róbert ügyvezető igazgató.

A lakók szerint nem náluk van a baj, a műszereket a cég is ellenőriztette.

„Átvette és lepecsételte őket, most meg azt mondják, hogy szabálytalanul vannak bekötve. Igazán nem értem, hogy amikor átvették és leplombálták őket, akkor miért nem vették észre, hogy szabálytalanul vannak bekötve” – mondta az egyik lakó.

A fűtési rendszer tulajdonosa több millió forinttal tartozik a gázszolgáltatónak, ezért az EOn elzárta a gázt, így nincs most fűtés. Az önkormányzat adna hét millió forintot, hogy újra legyen gáz, de azt a lakóknak kellene visszafizetniük. Ebbe sokan nem mennek bele, azt mondják, nem miattuk nincs gáz. Megoldás így nincs, a radiátorok egyelőre hidegek maradnak.

Hasonló videók

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

  • Ellopott egy malacot és egy kutyát tett az ólba egy 21 éves fiatal a Hajdú-Bihar megyei Szerepen. Egy hete vitte el a jószágot, napokkal később pedig egy autót is elkötött a településen. Mindkétszer ugyanazt a családot lopta meg, ráadásul a rokonait. A tolvajt már letartóztatták.

Legnézettebb videók