Műsorújság
RTL Most

Megvertek egy diákot, mert magyar

A főiskolai hallgatót a VIII. kerületben, fényes nappal kezdték ütlegelni a környéken lakók.
A műszaki főiskola előtt támadtak rá három hete a diákra. Az intézmény hallgatója a kollégiumból az egyik épületbe tartott, amikor megszólította egy kisebb csoport.

Szidni kezdték, majd többször is megütötték. A fiú futni kezdett, de a csapat üldözni kezdte. Családtagjaik is csatlakoztak hozzájuk és néhány másodperc alatt egy kés is előkerült. Két diák a fiú segítségére sietett, de csak az mentette meg őket, hogy be tudtak szaladni az épületbe. Ezt egyébként egy rendőrségi térfigyelő kamera is rögzítette. A felvételeket egyelőre nem adják ki.

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a támadókat. Közösség tagja elleni erőszakkal gyanúsítják őket.

„Az öt gyanúsítottal szemben azért ez a gyanúsítás tárgya, mert mind az öten a sértettünket a magyar etnikai hovatartozása miatt szidalmazták, illetve bántották” – mondta Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.

A hallgatói önkormányzat internetes oldalán már napokkal ezelőtt hírt adtak a támadásról. A szervezet elnöke szerint nem ez az első eset, hogy a környékbeliek kötekednek a diákokkal.

„A kollégium elé nem tudnak kijönni a hallgatóink, mivel a szemközti épületben lakók dobálják, köpködik őket, törmeléket dobálnak az utcában közlekedő hallgatókra, és nem csak rájuk, hanem bárkire, aki itt közlekedik” – mondta el Estók Szabolcs, a hallgatói önkormányzat elnöke.

A megtámadott fiú nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Legnézettebb videók