Híradó

2009.09.25. 17:37 (péntek)

Támogatásra várnak, hogy segíthessenek

Támogatásra várnak, hogy segíthessenek

Kétezer alkalmazottjának nem tud fizetni az Alvinczi Péter Szeretetszolgálat.

Asszonyok, akiknek van munkájuk, de fizetést már hónapok óta nem kaptak.

„Családfenntartók vagyunk, gyerekeink vannak, rezsit kéne fizetni, de a csekkek meg igazán sokasodnak” – mondta Rácz Imréné ápoló.

Több beteg házaspárnak is ők viselik gondjukat.

„Mi ezek nélkül a lányok nélkül nem tudunk boldogulni, mert idáig kijövünk az ajtóig, tovább azonban nem tudunk menni” – panaszkodott Ködmön István beteg.

Az ápolókat korábban egy közhasznú társaság alkalmazta, azóta az Alvinczi Péter Szeretetszolgálat. Az új szervezet viszont nem kapta meg a csaknem 800 millió forintot kitevő állami támogatást. Ezért nem tudják fizetni az ápolókat sem.

„Májusban történt egy feladatátadás a szeretetszolgálat részére, ami tulajdonképpen a szociális szférában egy fenntartó váltásnak minősül. Tehát maga a személyi és tárgyi feltételek nem változtak egyáltalán” – mondta Gál Beatrix, az Alvinczi Péter Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója.

A pénzügyminisztériumnál nem nyilatkoztak. Annyit mondtak, hogy a pénzt az Államkincstár utalja majd, ha mindent rendben találnak a szervezetnél. De ők úgy tudják, a szeretetszolgálat bejegyzésével gond van, azt az ügyészség vizsgálja.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való