Műsorújság
RTL Most

Akik heroinistaként születnek

Megdöbbentő riport a Házon kívülben egy heroinfüggő nőről, aki ikreknek adott életet.
A gyerekek csupán egy hetesek, de az orvosok már azon fáradoznak, hogy a heroinfüggőségről leszoktassák őket: fokozatosan csökkentik az adagjukat, így jó eséllyel rövid idő alatt elmúlhat a függőség. Zacher Gábor toxikológus szerint ennek ellenére is biztos, hogy hátrányokkal indulnak a többi csecsemőhöz képest, hiszen függőként kezdik az életüket. Az anyjuk heroinista – a terhesség alatt is lőtte magát. Abban bízik, hogy ha két nagyobb gyerekét is leszoktatták egy hét alatt, akkor ez az ikerpár esetében sem lesz másképp. Ugyanakkor azt is tudnia kell, hogy a gyerekek meg is halhatnak vagy függők maradhatnak.

A Házon kívül riportere akkor találkozott először az édesanyjukkal, amikor még várandós volt. A heroinfüggő fiatalasszony interjút ígért, de az előre egyeztetett időpontokban sosem volt ott a megbeszélt helyeken. A szülés utáni napon az RTL Klub stábjának végül sikerült találkozni vele. A kórház udvarán beszélgettek, a fiatalasszony kórházi ruhában ült egy padon, és cigarettázott. Aztán hirtelen felpattant, kirohant az utcára, és felugrott egy villamosra. A riporter stábjával utánament, és hosszú üldözés vette kezdetét a városban. Mikor végre utolérték, megpróbálták rábeszélni, hogy menjen vissza a kórházba. Az emberi belátásnál azonban sokkal erősebbnek bizonyultak az elvonási tünetek: a nő sokáig nem értette, miért kéne visszatérnie saját gyermekeihez. A riporter kitartásának köszönhetően végül az anya beült a kocsiba, így visszaindulhattak a kórházba. Útközben a hölgy azt mondta, hogy hibásnak érzi magát, amiért a gyerekeit ilyen helyzetbe hozta, de bízik abban, hogy egyszer majd leszokik a heroinról, és nevelheti az ikreit. De amikor a Házon kívül riportere megkérdezte tőle saját gyermekeinek nevét, a nő nem tudott válaszolni: lánynevet mondott, pedig mindkét gyermeke fiú.

A megdöbbentő történet részletei csütörtök este 23.15-kor a Házon kívülben!

Hasonló videók

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

  • Ellopott egy malacot és egy kutyát tett az ólba egy 21 éves fiatal a Hajdú-Bihar megyei Szerepen. Egy hete vitte el a jószágot, napokkal később pedig egy autót is elkötött a településen. Mindkétszer ugyanazt a családot lopta meg, ráadásul a rokonait. A tolvajt már letartóztatták.

Legnézettebb videók