Műsorújság
RTL Most

Akik heroinistaként születnek

Megdöbbentő riport a Házon kívülben egy heroinfüggő nőről, aki ikreknek adott életet.
A gyerekek csupán egy hetesek, de az orvosok már azon fáradoznak, hogy a heroinfüggőségről leszoktassák őket: fokozatosan csökkentik az adagjukat, így jó eséllyel rövid idő alatt elmúlhat a függőség. Zacher Gábor toxikológus szerint ennek ellenére is biztos, hogy hátrányokkal indulnak a többi csecsemőhöz képest, hiszen függőként kezdik az életüket. Az anyjuk heroinista – a terhesség alatt is lőtte magát. Abban bízik, hogy ha két nagyobb gyerekét is leszoktatták egy hét alatt, akkor ez az ikerpár esetében sem lesz másképp. Ugyanakkor azt is tudnia kell, hogy a gyerekek meg is halhatnak vagy függők maradhatnak.

A Házon kívül riportere akkor találkozott először az édesanyjukkal, amikor még várandós volt. A heroinfüggő fiatalasszony interjút ígért, de az előre egyeztetett időpontokban sosem volt ott a megbeszélt helyeken. A szülés utáni napon az RTL Klub stábjának végül sikerült találkozni vele. A kórház udvarán beszélgettek, a fiatalasszony kórházi ruhában ült egy padon, és cigarettázott. Aztán hirtelen felpattant, kirohant az utcára, és felugrott egy villamosra. A riporter stábjával utánament, és hosszú üldözés vette kezdetét a városban. Mikor végre utolérték, megpróbálták rábeszélni, hogy menjen vissza a kórházba. Az emberi belátásnál azonban sokkal erősebbnek bizonyultak az elvonási tünetek: a nő sokáig nem értette, miért kéne visszatérnie saját gyermekeihez. A riporter kitartásának köszönhetően végül az anya beült a kocsiba, így visszaindulhattak a kórházba. Útközben a hölgy azt mondta, hogy hibásnak érzi magát, amiért a gyerekeit ilyen helyzetbe hozta, de bízik abban, hogy egyszer majd leszokik a heroinról, és nevelheti az ikreit. De amikor a Házon kívül riportere megkérdezte tőle saját gyermekeinek nevét, a nő nem tudott válaszolni: lánynevet mondott, pedig mindkét gyermeke fiú.

A megdöbbentő történet részletei csütörtök este 23.15-kor a Házon kívülben!

Hasonló videók

 • Folytatjuk visszatekintő sorozatunkat a rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából, hónapról hónapra idézzük fel 1989 eseményeit. 30 éve megállapodással, de nem egyetértésben zárta ülését a Nemzeti Kerekasztal. Ez volt az a fórum, amin az ellenzéki pártok, az MSZMP, valamint társadalmi szervezetek vezetői találkoztak azért, hogy Magyarország demokratikus átalakításáról tárgyaljanak. A résztvevők az államfő választás módjáról nem tudtak megegyezni.

 • Nem tudja kifizetni a teljes bért alkalmazottainak az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösség. A korábban egyházként működő szervezet vezetője azt mondta, egy korábbi ingatlanügy illetékét vonták le tőlük, emiatt kerültek nehéz helyzetbe. Iványi Gábor szerint a kormány szándékosan nem adja vissza nekik az egyházi státuszukat, pedig úgy mentesültek volna az illeték alól. A Miniszterelnökség erre annyit reagált, a törvény egyértelmű.

 • Egyetlen kormánypárti képviselő sem ment el az Országgyűlés klímaügyi rendkívüli ülésére, így azt lényegében meg sem tartották. Az ellenzéki pártok egységesen bírálták a kormányt és a kormánypárti politikusokat, amiért nem veszik komolyan a klímaváltozást és a globális felmelegedést. A Fidesz-KDNP szerint az ellenzék csak kampánycélokra akarta használni a parlamentet.

 • Leomlott egy támfal egy budavári építkezésen hétfő este, amikor egy markoló próbált több méter mélyről kiemelni egy kisebb munkagépet. Csak néhány centin múlott, hogy a 20 tonnás jármű nem fordult bele az árokba. Az önkormányzat szerint nem volt engedélye a kivitelezőnek építési munkálatok végzésére csak régészeti feltárásokra, a kivitelező cég szerint viszont amilyen munkát végeztek, arra megvolt az engedélyük.

 • Rendületlenül hisz a debreceni közoktatás sikerében - így kommentálta a civishir.hu portálnak Debrecen polgármestere, hogy ő maga a városban most átadott, évi csaknem 3 millió forintos tandíjért igénybe vehető nemzetközi iskolába íratta a lányát. Papp László azt is mondta, gyermekei oktatását magánügynek tekinti. A DK szerint máshol Debrecenben zebrát sem festenek az iskolához, így a polgármesternek le kellene mondania.

 • Senki nem akar polgármester lenni Lakhegyen és képviselőnek se jelentkeztek ezért elmarad a helyi választás a Zala megyei községben. A helyiek szerint a többség kiábrándult a politikából, ezért nincsenek jelöltek az önkormányzati választásra. Hasonlóan járt Apátvarasd, Rábaszentandrás és Balatonszepezd is. Ezeken a helyeken később időközi választást tartanak.

 • Kevés az orvos vagy túl sok a beteg - ezzel indokolták a budapesti szakrendelőkben, hogy miért kell akár három hónapot is várni hasi ultrahang vizsgálatra. Azután néztük meg a budapesti ultrahang-helyzetet, hogy tegnap beszámoltunk arról, hogy a XI. kerületben egyáltalán nem tudnak időpontot adni vizsgálatra. Az emberi erőforrások minisztériumánál azt írták: várhatóan jövőre készül el a szakrendelői várólista rendszer.

   

 • Hihetetlen megmenekülés Ausztráliában! Egy férfi két napon át vonszolta magát törött lábbal és csuklóval a vadonban, mire a mentőcsapatok rátaláltak. Éppen túrázott, amikor egy hat méter magas vízesés tetejéről lezuhant. Mivel a telefonja összetört, nem tehetett mást, olyan helyre kellett másznia, ahol észrevehetik.

 • Véletlenül fejbe lőttek egy 22 éves román férfit, amikor autójából kiszállva épp templomba ment volna. Mint kiderült, a lövedék egy két és fél kilométerre lévő gyakorlótérről származott, ahol a csendőrség éppen lőgyakorlatot tartott. Az eltévedt golyó súlyosan megsebesítette a fiatalembert, de túlélte a balesetet.

Legnézettebb videók