Műsorújság
RTL Most

Részeg volt a Bodnár által elgázolt biciklis

A férfi ráadásul - bár láthatósági mellény volt rajta - a felezővonal közelében kerékpározott.
Összeroncsolódott bicikli, betört szélvédő. A baleset után csak azt lehetett tudni, hogy Bodnár László túl gyorsan hajtott. Mára az is kiderült, a kerékpáros részeg volt és nem az út szélén ment.

„Megállapította a rendőrségi vizsgálat, hogy a láthatósági mellényt viselő férfi a felező vonal közelében haladt, amikor a mögötte jövő gépkocsi elgázolta” – mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egy, az RTL Híradónak nyilatkozó jogász szerint azt kell tisztázni, hogy a biciklis régóta haladt-e az út közepén és Bodnár azért nem vette észre, mert túl gyorsan ment, vagy azért, mert a férfi hirtelen kanyarodott az autó elé.

„Tipikus az ilyen fokú ittasságban a kiszámíthatatlan mozgás, ha és amennyiben hirtelen mozdulattal bevágódott elé, akkor egyértelmű a kerékpáros felelőssége” – mondta Tóth István jogász.

Az áldozat sérülései döntőek lehetnek. Akkor például, ha egy kerékpárosnak az ülés az egyik combján nagyobb sebet ejt, valószínűleg oldalról, ha mindkettőn ugyanakkorát, akkor valószínűleg hátulról kapta az ütést.

Bodnár László Málta ellen játszott utoljára világbajnoki selejtezőn. Hétfőn jelentette be, hogy a következő Svédország elleni meccsen biztosan nem játszik, mert úgy érzi, nem tudná segíteni a válogatottat.

Erwin Koeman szövetségi kapitány azt mondta, hogy elfogadta Bodnár döntését. Tudja, hogy egy halálos baleset emléke elvonhatja a figyelmet a jó teljesítménytől.

Bodnár nem csak a válogatottnak, a Debrecen csapatának is tagja. A csapatot működtető cég vezetője kedden meglátogatta az áldozat családját.

„Mi is vártuk, hogy eljönnek és elbeszélgetünk, Bodnár urat is szívesen látjuk és vele is szívesen beszélgetünk, hogy megnyugodjon” – mondta Kovács Miklós, az áldozat testvére.

Bodnár Lászlót a rendőrség még nem hallgatta meg, azt csak azután teszik meg, ha kiderül, milyen sebességgel hajtott, amikor elütötte a biciklist.

Legnézettebb videók