Híradó

2009.08.31. 12:23 (hétfő)

Mégsem taxizhatunk a Margit hídon?

Mégsem taxizhatunk a Margit hídon?

A tervező jelezte, hogy a korlátozott terhelhetőség miatt nem javasolja a taxik áthajtását a hídon.

A híd augusztus 21-ei lezárását követően elindultak a bontási-marási munkálatok és megkezdődött az ideiglenes villamosvágány kiépítése, ami a tervek szerint szeptember második felében fejeződik be. Ezután építik meg a régi és az ideiglenes vágány közti átkötést, ami várhatóan 2-3 napig tart majd. Ezalatt csak villamospótló buszok közlekedhetnek a hídon. Az ideiglenes vágány korlátozott terhelhetősége és műszaki sajátosságai miatt a tervező azt jelezte, hogy a taxisok áthajtását ezt követően nem javasolja a hídon - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nyáry Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója.

Az iskolakezdés után várhatóan tovább nő a Margit hidat elkerülő utak terhelése. A hétfői Főpolgármesteri Kabinet elé kerülő tájékoztató szerint az első 10 nap tapasztalatai alapján a Szentendrei út befelé jövő sávjában, illetve a Népfürdő utcából az Árpád híd felé tartó irányokban volt a legnagyobb a torlódás. Szeptember közepéig megnyitják az alsó rakpartot a Mozaik utca és a Zsigmond tér között, ez valamennyire enyhíti majd a dugókat - közölte Nyáry Krisztián.

A kialakított ideiglenes buszsávok működési tapasztalatai kedvezőek, ezért a közlekedési szakemberek javasolják a Budaörsi úti - a Lapu és a Dayka Gábor utca közötti - buszsáv meghosszabbítását a Fehérló utcáig.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való