Műsorújság
RTL Most

Rendőrök óvják a kisiskolásokat

A tanév kezdetétől 50 fővárosi iskolánál segítik rendőrök és polgárőrök, hogy a kisdiákok épségben átjussanak a zebrán.
Az akciót több hetes előkészületi munka előzte meg. A rendőrök ellenőrizték az iskolák környékét - lámpákat, táblákat és felfestéseket - és javaslatokat tettek, hogy hova kerüljenek újabbak - mondta Szécsi Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának munkatársa. A 300 általános iskola közül végül kiválasztották azt az 50-et, amelyek bűn- és baleset-megelőzési szempontból a legveszélyeztetettebbek. Itt a polgárőrökkel együtt segítik majd a diákok közlekedését az iskolakezdés előtt és a tanítás után. Ez egyébként kerületenként körülbelül 2-3 iskolát jelent. Hozzátette: közlekedési rendőrök segítik majd a közlekedést a főváros több forgalmi gócpontján is, főképp, hogy városszerte útfelújításokat vannak.

Szécsi Tibor elmondta: a BRFK ebben az évben is folytatja az „iskola rendőre” programot, vagyis minden általános iskolának lesz egy saját rendőre. Csak úgy, mint tavaly, idén is minden intézményben kiraknak egy plakátot, amelyen rajta lesz az adott iskola rendőrének neve és elérhetősége.

Kardos Pál, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke a programmal kapcsolatban hozzátette: a polgárőrség kiemelt feladatának tekinti az óvodások és az iskolások biztonságának megóvását. Ezt segíti majd, hogy szeptember 1-től hatályba lép az új polgárőrtörvény, ami lehetővé teszi, hogy a polgárőrök segítsék a forgalmat az iskolák előtti zebrákon.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók