Műsorújság
RTL Most

Megteltek a szálláshelyek a hosszú hétvégén

A Balatonnál az utószezonban is rengeteg programmal várják a vendégeket.
„Munka, suli, stb., tehát elfoglaltság az van bőven, úgyhogy kihasználjuk a jó időt, amíg lehet” – mondta Todorovics József.

Rengetegen gondolkodtak így a négynapos ünnepen. A legtöbben a vízparton pihentek. Volt olyan siófoki kemping, ahol 1700 vendég szállt meg a hétvégén.

„Augusztus 20-ához képest soknak számít, de a tavalyi statisztikát összevetve is közel négyszázzal többen vagyunk idén, mint tavaly ugyanezekben a napokban voltunk” – mondta Polgár Krisztina, a siófoki Aranypart Kemping vezetője.

A tapasztalat az, hogy a magyarok elsősorban az olcsóbb szálláslehetőségeket keresik. Ennek ellenére a nagyobb vízparti szállodák sem panaszkodtak. Az egyik siófoki hotelben a négynapos ünnepen teltház volt. Bíznak benne, hogy ez a nyár vége után is így lesz.

„Ez tény és való, hogy mindig az utolsó hétben van egy visszaesés, mi viszont abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ennek egy részét tudjuk kompenzálni a konferenciaturizmussal” – mondta Boldizsár Péter, a siófoki Hotel Azúr üzemeltetési igazgatója.

A Balatoni szezon eddig július 10-étől augusztus 20-áig tartott. A turisztikai szakemberek szerint azonban idén ez már nem így van.

„Egyrészt elő- és utószezonokban nagyon sok program van, kirándulási, kulturális programok, továbbá az ország több üdülőterületén a szállodák téliesítettek és egész télen lehet ezekben a szállodákban tartózkodni, lakni” – mondta Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke.

A vízpartokon túl már kevesebb volt a vendég. A villányi borvidéken csak szállingóznak a turisták. A négynapos ünnepre sem jöttek tömegével. Itt azonban a szezon még csak ezután kezdődik. A szeptemberben kezdődő szüret idejére a villányi pincetulajdonosok több ezer turistára számítanak.

Legnézettebb videók