Híradó

2009.08.21. 17:35 (péntek)

A taxisok is átmehetnek a Margit hídon

A taxisok is átmehetnek a Margit hídon

Tévedésből fordították vissza őket a híd pillérjénél, a taxi ugyanis a tömegközlekedés szerves része, és ez a felújítás alatt is érvényes.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes még márciusban ígérte meg a taxisoknak, hogy ők is áthajthatnak a Margit hídon a felújítás ideje alatt. A taxisok ennek ellenére azt tapasztalták, hogy a pénteki lezárás után őket is visszafordítják a híd pillérjénél, és nem szerepel a taxi azokon a táblákon sem, amelyeken felsorolják, milyen járművek számítanak kivételnek a tilalom alól.

Becker László, a Fővárosi Önkormányzat főmérnöke ezzel kapcsolatban annyit mondott újságíróknak: az Alkotmánybíróság állásfoglalása szerint a taxi a tömegközlekedés szerves része, és ez a rekonstrukció alatt is érvényes.

A főpolgármester-helyettes sajtóirodája arról tájékoztatott: a taxisok áthajthatnak a hídon, amit a kivitelező és a BRFK felé is jelzett az önkormányzat. Ezen csak akkor változtatnak, ha a kivitelező a tapasztalatok birtokában azt kérné, hogy biztonsági okból vonják meg a taxisok áthajtási engedélyét.

A Főtaxinál a Független Hírügynökség kérdésére azt mondták, hogy átmennek autóik a hídon, mert úgy tudják, hogy azt előírt sebességgel megtehetik ezt. A CityTaxi munkatársa is azt mondta: sokáig kérdéses volt, de már biztosak benne, hogy használhatják az átkelőt, és át is mennek. A Taxi2000 munkatársa ezzel szemben azt mondta: az ő kocsijaik elkerülik a hidat, mert úgy tudják, hogy csak a BKV, a kerékpárosok, a gyalogosok és a megkülönböztető jelzést használó járművek mehetnek át. A társaságnál azt mondták: amíg a taxisok nem szerepelnek a kivételezettekről szóló táblákon, addig meg sem kísérlik az áthaladást, mert tartanak attól, hogy megbírságolják őket.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való