Műsorújság
RTL Most

Még nem költözhettek vissza a lakók

A tűzben súlyosan megsérült 16 éves lány állapota továbbra is életveszélyes.
Méretre vágják a támfákat és emelőkosárral viszik a hatodik emeletre – ezekkel dúcolják alá a legveszélyesebb lakásokat. Van ahol a gáztűzhely megmaradt, de minden más kiégett, csak a csupasz falakat látni.

Több konténernyi szemetet szállítottak el, kitakarították a kiégett lakásokat, folyamatosan dolgoznak a közművek visszaállításán. A lakók közül még hétfőn is volt aki visszajött, hogy magával vigyen néhány dolgot. A legtöbben rokonoknál töltötték az éjszakát, mindössze 4 család ment átmeneti szállásra. A hatodik és a hetedik emelet lakásai teljesen kiégtek, de az oltás is károkat okozott.

„A lakásban minden el van ázva, a gyönyörű nagy szőnyeg. A futószőnyegtől kezdve, a falról a tapéta” – mondta Dula Bálintné.

Eszméletlen emberek is voltak az épületben szombat éjszaka, amikor kigyulladt az egyik hatodik emeleti lakás. A megyei kórház toxikológiai osztályára hét embert vittek be, őket már hazaengedték, de még mindig életveszélyes állapotban van az a lány, akinek édesanyja és testvére meghalt füstmérgezésben.

„Géppel lélegeztetjük, intenzív kezelését folytatjuk, de minimálisak a túlélési esélyei” – mondta Dr. Polgárdi József, a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Kórház részlegvezető főorvosa.

A város szociális bizottsága este ülésezik, arról döntenek, hogy milyen anyagi támogatást adnak a károsultaknak. A Vöröskereszt is gyűjti az adományokat. A segélyszervezet bútorokkal, ruhaneművel, élelmiszerrel tud segíteni a családoknak. A tűz keletkezési okait még vizsgálják.

Hasonló videók

  • Újabb, immár a második kiállítás nyílt Maurer Dóra munkáiból a brit fővárosban. Ahogy arról korábban beszámoltunk, nyár óta a világ egyik legnagyobb kortárs múzeumában, a Tate Modernben láthatók a magyar művésznő munkái – pár napja pedig egy dél-londoni magángalériában is kiállítása nyílt.

  • Egy szélsőjobboldali félkatonai szervezet járőrözik Szlovéniában a horvát határon, menekültekre vadászva. Bár a csoport vezetőjét a szlovén bíróság tavaly több hónapos börtönbüntetésre ítélte, ahogy kiszabadult, újraindította a milíciát. A korábban gyilkossági kísérletért is elítélt egykori futballhuligán szerint a szlovénoknak fel kell készülniük egy fegyveres konfliktus lehetőségére.

  • Állami milliárdokból épült, a tandíj évente csaknem három millió forint, és a város első embere is beíratta a két. A Népszava írta meg először a debreceni polgármesterről, hogy a nemrég átadott Nemzetközi Iskolába jár a gyermeke. A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz szétverte a közoktatást, ahonnan elit iskolákba menekül. Debrecen polgármestere azt közölte: ösztöndíjrendszert vezetnek be, hogy a tehetséges gyerekek számára ne legyen akadály a tandíj.

  • Halottak aláírása is szerepel a Munkáspárt és a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeinek ajánlóívén Zuglóban. A Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula Híradónknak azt mondta, szerinte provokáció történt. A Mi Hazánk Mozgalom szerint ha a vádak igazak, az súlyos etikai vétség, ami kizárással jár. A helyi választási iroda hat eset miatt tett feljelentést.

  • Jövőre is sereghajtó lesz a magyar minimálbér a visegrádi országok rangsorában. A lengyel ugyanis átszámítva várhatóan bruttó 200 ezer forintra, a szlovák 190 ezerre, a cseh pedig 180 ezerre emelkedik január elsejétől. Magyarországon havi 161 ezer forint lesz a legkisebb kötelező fizetés - ezer forinttal több, mint Romániában. A legnagyobb szakszervezeti tömörülés a jövő évi bérmegállapodás újra tárgyalását kezdeményezi a kormánynál.

  • Tarlós István belső vizsgálatot indít, az ellenzék a fővárosi közbeszerzési bizottsággal vizsgálná ki újra a budapesti patkányirtásra vonatkozó korábbi pályázatot. Mindezt azután, hogy a bíróság hétfőn hatályon kívül helyezte a Közbeszerzési Döntőbizottság korábbi határozatát, miszerint elutasították a pályázaton vesztes, a patkányirtást előtte 47 évig végző cég fellebbezését.

  • A rendőrség is kivonult éjjel a Puskás Arénához, ahol keddre virradóra órákon át bömböltették egy német metálzenekar új dalát. A környéken élők arra gyanakodtak, hogy a novemberre elkészülő stadionban hangpróbát tart a kivitelező. A hangos zenétől többen aludni sem tudtak. A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja szerint műszaki hiba történt.

  • Az őslakók saját maguk kénytelenek szembeszállni az amazóniai esőerdők pusztítóival - az erdőtüzeket 99 százalékban ugyanis emberek okozzák a Human Rights Watch nevű emberjogi szervezet szerint. A brazil állam semmit nem tesz a fakitermelő vállalatok megfékezésére, amelyek nem válogatnak a módszerekben, hogy újabb és újabb területeket tudjanak kiaknázni.

  • Súlyosan megsérült kirándulót mentettek a tűzoltók Pest megyében. Az idős túrázó egyedül ment a Telki melletti erdőbe, hétfőn kora este. Már sötétedett, amikor elhagyta a kijelölt útvonalat, és eltévedt. Miközben próbált kijutni, elesett, és megsérült. A tűzoltók végül megtalálták, és hordágyon vitték ki az erdőből.

Legnézettebb videók