Műsorújság
RTL Most

Aláírták a szerződést a Margit híd felújításáról

Az autósok elől egy évre zárják le az átkelőt, a tömegközlekedés megmarad.
A pilléren kinőtt fát kivágják, a korlátokat kicserélik, mindent felújítanak a Margit hídon.

„20,8 milliárd” - Lakos Imre a felújítás nettó árát jelentette be a hétfői sajtótájékoztatón. A szerződést ugyanis hétfőn aláírták a kivitelezővel.

„Ez a közbeszerzési eljárás eredménye. Számunkra is meglepő, hogy ennyi, de nem tudunk mit csinálni. Ez nyert” – mondta Lakatos Imre, az SZDSZ fővárosi közlekedési tanácsnoka.

Korábban még azt remélték, hogy 13 milliárd forintból kijön a felújítás. Az átkelőt egyébként augusztus 21-én zárják le, egy évre. A tömegközlekedés viszont megmarad.

„A projekt teljes időszaka alatt a 4-es 6-os fog menni, lesz egy-két időszak, amikor villamospótló buszok helyettesítik a villamost” – mondta Temesi Attila, a Közlekedési Ügyosztály alosztályvezetője.

Ezért azt remélik, hogy sokan teszik le a kocsijukat. A Margit hídon naponta több mint ötvenezer autó megy át. Akik mégis kitartanak, óriási dugókra és áthangolt közlekedési lámpákra számíthatnak.

A hidat az autósok elől egy évre zárják le, de a felújítás két évig tart. Utána középen lámpás kereszteződés lesz.

A felújítás után az aluljárót, ahol eddig a Margit hídról át lehetett menni a Margit szigetre, lezárják. Helyette a Margit híd közepén egy zebrát építenek ki. Azt mondják, ez uniós előírás, mert így a kerekesszékesek és a babakocsit tolók is át tudnak menni a híd másik oldalára.

Legnézettebb videók