Műsorújság
RTL Most

Lecsapnak a rendőrök a részeg bringásokra

A bírság mértéke elérheti a 100 ezer forintot is.
Busz gázolt halálra egy kerékpárost a Csongrád megyei Derekegyház és Szentes között még 2006-ban. És egy másik hasonló baleset egy évvel ezelőtt: Szeged-Tápén egy autós elé esett a biciklis. Ő is meghalt.

„Halálos baleseteinknek egy jelentős része lakott területen kívül a kerékpáros elütés, és ezeknek a kerékpárosoknak a 10-13 százaléka ittasan, kivilágítatlanul kerékpározik, úgy kerül az autók kerekei alá” - mndta Radics Róbert, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság osztályvezetője.

Biciklivel a kocsmába. Hazafelé viszont már nehéz egyenesen tartani a kerékpárt. A kerékpárosok legtöbben nem tudják, hogy ittasan nem ülhetnek nyeregbe. Ha megteszik, a rendőrség akár 100 ezer forint büntetést is kiszabhat rájuk.

„Idei év első félévében, amikor a véralkohol szint elérte, illetve meghaladta a 8 ezreléket, 57 esetben tettek kollégáim feljelentést. Közülük eddig 53 embert büntettek meg. A büntetési tétel átlagosan 26 ezer forint volt” – mondta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az elmúlt 5 évben összességében csökkent a balesetek száma Csongrád megyében, a biciklis baleseteké azonban nőtt. Ezért lépnek fel most szigorúbban a rendőrök a kerékpározókkal szemben.

Legnézettebb videók