Műsorújság
RTL Most

Árvíz után szúnyoginvázió

A szúnyogok annyira elszaporodtak, hogy azonnal ellepik, aki az utcára lép.
Két héttel ezelőtt minden idők egyik legnagyobb árhulláma vonult le a Rábán. A kellemetlen következmény pedig: az árvíz után visszamaradt vizekben zavartalanul szaporodnak a szúnyogok. A vérszívók ellepték a Rába-parti településeket.

Rum utcáin csapkodnak az emberek, a szúnyogok idegesítik őket. A legtöbben el sem indulnak riasztószer nélkül.

„Nem lehet kibírni. Egyáltalán. Borzasztó. Hát főleg a gyerekeknek. Tiszta seb az ember. Keze, lába, minden” - mondta Oláh Gyöngyi.

„Hát bemegyünk a lakásba egyszerűen, de még oda is bemennek a szúnyogok” - mondta Horváth Miklós.

„A szabad levegőre nem tudunk kijönni, mert a fűből, a fákból, mindenhonnan jönnek a nagy szúnyograjok” - mondta Pados Istvánné óvónő.

Rumban három millió forintba kerülne az irtás, de az önkormányzatnak nincs pénze.

„Többszörös permetezés kell. Úgy mondják a szakemberek, hogy legalább 10 naponta kellene, háromszor, hogy ez hatékony legyen” - mondta Németh László polgármester.

Vas megyében harminc kistelepülésen szenvednek az emberek a szúnyogoktól, mert az önkormányzatok nem tudják kifizetni az irtást. A polgármesterek a megyei védelmi bizottságtól kértek segítséget.

Szúnyogirtásra a Vas Megyei Védelmi Bizottságnak sincs elkülönített pénze, de az elnök állami támogatásra kapott ígéretet. Ha minden jól megy, a légi permetezés napokon belül elkezdődhet a harminc érintett településen.

Legnézettebb videók