Műsorújság
RTL Most

Ferihegy nyerte a zajpert

Nem okozhatott egészségkárosodást és az ingatlanok értékének csökkenését a zaj.
A pert egy erzsébet-bélatelepi ingatlan tulajdonosa indította a Budapest Airport ellen 4 évvel ezelőtt. Azt állította, hogy a ferihegyi repülőtér működése egészségkárosodást okozott számára, és csökkent házának értéke is. A felperes a repülőtér működési feltételeinek szigorítását, illetve a működés teljes beszüntetését kérte, mert szerinte a zajhatások meghaladták az előírt határértéket. Beadványában több mint 20 millió forint kártérítés megfizetését követelte.

A bíróság első fokon elutasította a keresetet, a felperes fellebbezett. A másodfokú ítélet azonban megerősítette az elsőt, vagyis semmilyen bizonyíték nem utal a Budapest Airport jogsértő magatartására. Az ügy azért is precedens értékű, mert több bírósági ügy van folyamatban, amelynek a most véget ért perhez hasonló jogi háttere van - írják a közleményben.

Hozzáteszik: a repülőtér üzemeltetője az elmúlt időszakban számos olyan intézkedést tett, ami érdemben javított a környéken élők életminőségén. Példaként említik a településrészt érintő felszállási irányszög megváltoztatását, valamint a zajszigetelési programot.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók