Híradó

2009.07.09. 17:55 (csütörtök)

Ismét megjelennek a lopós autók

Ismét megjelennek a lopós autók

A törvénymódosítást követően a közterület-felügyelők szállíthatnák el az autókat.

Akinek friss a jogosítványa, csak tévében láthatott olyat, hogy lopós autó viszi a tilosban álló kocsit. 2002-ben szüntették meg az autó-elszállítást, mert sok volt a panasz. Sok jármű ment tönkre a terheléstől.

Az új módszerrel viszont a kocsiban elvileg nem eshet kár, a tervek szerint ezzel dolgoznának.

„A bécsi modellt szeretnénk, hogy ne elhúzni kelljen az autókat, hanem ráemelni egy platóra, ami 30 másodperc és olyan módon rögzíteni az eseményt, hogy a kamerába, amivel rögzítjük az elszállítást, abban legyen egy GPS-koordináta és egy időbélyeg” – mondta Gyarmati Zoltán, a Parking Kft igazgatója.

Az autóelszállítás szereplői is változnak, legalábbis a főváros tervei szerint. Nem rendőrök, hanem közterület-felügyelők büntetnék a szabálytalankodókat.

„Ugyanaz lesz a felállás, hogy egy kocsihoz egy közterület-felügyelő tartozik, csak ő rendelheti el a hatósági intézkedést” – mondta Szabó Mihály, a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatója.

A jogszabály kidolgozói szerint magáncégek nem, csak önkormányzati cégek vihetnék el az autókat.

A jogszabály, ami meghatározza, hogy milyen esetekben lehet elszállítani a kocsikat valamikor ősz elejére lesz meg. Az új lopós autókat ezután szerzik be, a kocsik elszállítása pedig valamikor az év végén, a jövő év elején kezdődhet meg.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való