Műsorújság
RTL Most

Fejlesztés nincs, de a pénzt elköltötték

Eddig 180 millió forintot költött a BKV a máig nem létező elektronikus jegyrendszerre.
A főpolgármester 2004-ben a BKV akkori vezérigazgatójával közösen jelentette be a nagy fejlesztést. Elektronikus jegyrendszer lesz a BKV járatain 2005 után.

„A teljes BKV-hálózatra kiterjedő hálózat 12-13 milliárd forint” – mondta akkor Aba Botond, a BKV volt vezérigazgatója.

Chipkártyákat terveztek bevezetni először a frissen felújított 2-es metró vonalán

„Üveglapos kapuk nyílnak, attól függően, hogy a chipkártyás rendszerrel kezeltetik a jegyeket vagy nem” – mondta Molnár Gábor, a BKV volt főmérnöke.

Maradtak a lyukasztók és az ellenőrök, a több milliárdos fejlesztés elmaradt. Pénzt fizetett a BKV ügyvédeknek, szakértőknek és tanácsadóknak. A lista végösszege majdnem 180 millió forint. A kifizetések között van egy 33, egy 9,7 és egy 16 milliós tétel és számtalan 3-4 millió közötti. Cégnevek is szerepelnek a listán, közülük kettőt elértünk. Ők a közbeszerzés és a később érvénytelenített pályáztatásban vettek részt több millió forintért. Az elektronikus jegyrendszer kiépítéséhez a lista szerint nemcsak szakértőkre, utazásokra is szükség volt. Több mint 3 millió forint utazási költséget számoltak el.

Chipkártyás jegy most sincs a BKV-nál, ezért kíváncsiak lettünk volna, hogy szerintük megérte-e 180 millió forintot elkölteni. Szerdán senki nem akart kamera elé állni.

Legnézettebb videók