Műsorújság
RTL Most

Meneszthetik a vagyonkezelő vezérét

Tátrai Miklós nem hajlandó elárulni, kik azok az állami cégvezetők, akik nem adták vissza a prémiumuk felét.
Tátrai Miklós 2007 óta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatója. Megbízatása 2012-ig szól, de Oszkó Péter hamarabb is elküldené - legalábbis néhány napja ezt nyilatkozta a Világgazdaságnak. A lap akkor azt írta, Oszkó azonnal kirúgná a vagyonkezelő vezérét. A menesztésre vonatkozó mondatok néhány óra múlva lekerültek az újság internetes oldaláról. Ám addigra több hírportál is átvette a hírt. Így Oszkó Péter kijelentése rövid keresés után megtalálható.

Év elején kezdődött meg az erődtelepítés az állami vállalatok vezetőinek prémiumából. Legalábbis azokéból, akik az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc kérésére jutalmuk felét átutalták. De kiderült, erre nem mindegyik állami vezető hajlandó. 700 milliót vártak, eddig 150 millió forint érkezett be. Nyolcan egyáltalán nem fizetnek, 14 vezetővel pedig még egyeztetnek. Az RTL Híradó információja szerint a kormány azt kifogásolja, hogy Tátrai Miklós nem árulja el, kikről van szó. Ráadásul a vagyonkezelő vezetőjének munkájával sem elégedettek. De a menesztéséről vasárnap senki nem nyilatkozott.

Kerestük a Pénzügyminisztérium szóvivőjét, de egész nap nem tudtuk elérni. Korábban azt mondta, hogy a tárcánál kedden értékeli majd a vezetők, így Tátrai Miklós teljesítményét.

Legnézettebb videók