Híradó

2009.07.03. 16:21 (péntek)

Áll a víz a kertekben és a földeken

Áll a víz a kertekben és a földeken

Az ár után most a belvíz okoz komoly gondot a Nyugat–Dunántúlon.

Vízben áll a mosonmagyaróvári nyaralók többsége. A Lajta már apad, most a belvíz okoz gondot. Szivattyúzni sem lehet a pincékből, mert a kipumpált víz helyére még több jön.

A Duna-parti Véneken a kertek kerültek víz alá. A polgármester telkén is minden úszik. Hiába ültetett salátát, uborkát és paprikát, az összes termény tönkrement. Csak itt több százezer forintos a kár.

„Még 2002–ben sem volt ekkora belvíz. Mert akkor az áradás amíg jött, addig nem jött a belvíz, utána meg olyan gyorsan ment le, hogy följött ugyan, de nagyon hamar le is vonult, és voltak azért száraz foltok. A mostani az valami katasztrofális” – mondta Jakusné Ságer Anna, Vének polgármestere.

A földeken is áll a víz. A régióban már három és félezer hektárt borít a belvíz. Pedig a búzát és repcét már aratni kellene.

A vízügyi szakemberek elhúzódó apadásra számítanak a nyugat–dunántúli folyókon. A környékbeli gazdák egyelőre rá sem tudnak menni földjeikre. Ezért sok helyen akár heteket is csúszhat a betakarítás.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való