Műsorújság
RTL Most

Fekete hétvége az utakon

Rengeteg baleset történt az ország útjain szombaton és vasárnap.
Kálmán Gabriella a megyei rendőr- főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, a gyalogosátkelőn haladt át biciklijével egy 29 éves nő Mosonmagyaróváron, mikor egy 19 éves motoros fiú elütötte. A fiatalasszony a balesetben életét veszítette, míg a motoros, valamint 18 éves utasa könnyű sérüléseket szenvedett.

Győr-Gyirmóton pedig egy ittas férfi karambolozott. A 39 éves férfi egy villanyoszlopnak ütközött. Ő súlyos sérüléseket szenvedett. A mellette ülő 19 éves lány kirepült az autóból és súlyos, életveszélyes állapotban szállították a győri kórházba. Szintén súlyos és életveszélyes sérüléseket szenvedett a hátsó ülésen utazó 46 éves apa és 16 éves fia.

Árokba csapódott egy autó a 4-es főúton

Meghalt egy ember, amikor autójával árokba csapódott vasárnap hajnalban a 4-es főúton. Az ütközés olyan nagy erejű volt, hogy a kocsi motorja kiszakadt, a sofőr pedig kirepült a járműből- tájékozatta a Független Hírügynökséget Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A baleset vasárnap hajnalban, nem sokkal 5 óra előtt történt a 4-es főúton Szajol és Szolnok közötti szakaszán. A kocsi sofőrje - nem tudni miért - a jobb oldali útpadkára sodródott, majd elrántotta a kormányt, végül pedig az út bal oldalán lévő árokba csapódott. Az ütközés erejétől az autó motorja kiszakadt, a 31 éves tiszakécskei férfi pedig kirepült a kocsiból és azonnal meghalt. Utasát - egy 27 éves szintén tiszakécskei férfit - súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Ittas vezető utasa halt meg a 7-esen

Őrizetbe vett a rendőrség egy férfit a szombati, 7-es főúton történt baleset kapcsán. A kocsi lesodródott az útról, a benne ülő fiatal nő pedig kirepült a járműből és meghalt. Az említett férfi is a kocsiban volt, de eddig nem lehetett tudni, hogy ki ült a volán mögött. Mint kiderült, a kocsit a férfi vezette, méghozzá ittas állapotban - mondta a Független Hírügynökségnek R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A baleset még szombaton történt, néhány száz méterre a 7-es és a 64-es utak kereszteződésénél lévő körforgalomtól. A kocsi lesodródott az útról, a benne ülő fiatal nő pedig kirepült a járműből és rögtön életét vesztette. Az autóban egy férfi is ült, őt a mentők kórházba szállították. A sofőr valószínűleg gyorsan hajtott. A roncsok több száz méterre szórodtak szét, majd az autó félig ki is égett. Azt, hogy ki vezette az autót, még tisztázni kellett, de mint kiderült, a férfi ült a volán mögött, és ivott is. Azt, hogy pontosan mennyi alkoholt fogyasztott, a mintavétel után derül majd ki. A rendőrség a sofőrt őrizetbe vette, egyelőre halálos közlekedési baleset gondatlan okozása miatt folytatnak ellene eljárás.

Tűzoltók oltották el a kigyulladt autót

Felborult, majd kigyulladt egy autó az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán vasárnap délelőtt - tájákozatta a Független Hírügynökséget Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr- főkapitányság sajtóreferense. A kocsi - nem tudni, miért - letért az útról majd felborult. Az autót egy 40 év körüli nő vezette, ő könnyebben megsérült. Miután kiszállt a kocsiból, a jármű kigyulladt. A lángokat a kiérkező tűzoltók fékezték meg. A baleset nem okozott fennakadást a forgalomban. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Három súlyos sérült az 5-ösön

Három súlyos sérültje van annak a balesetnek, ami vasárnap hajnalban történt az 5-ös út 28-as kilométerszelvényénél - tájékozatta a Független Hírügynökséget Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A kocsi letért az útról, majd árokba hajtott. Az autóban három román férfi ült, mindannyian súlyos sérüléseket szenvedtek. A sofőr valószínűleg ivott, mielőtt volánhoz ült.

Elütöttek egy biciklis fiút Kecelen

Elütöttek egy 14 éves kerékpárost vasárnap délután a Bács- Kiskun megyei Kecelen. A fiú a zebrán haladt át biciklijével, amikor elgázolták. A fiatalt mentőhelikopter szállította kórházba súlyos sérülésekkel - tájékozatta a Független Hírügynökséget a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A baleset a Császártöltési és a Rákóczi út kereszteződésében történt. Egy 14 éves fiú éppen a zebrán haladt át biciklijével, amikor egy úgynevezett lassú jármű elütötte. Súlyosan megsérült, ezért mentőhelikoptert hívtak a helyszínre, amely a kecskeméti kórházba szállította.

A gyalogátkelőnél és az úton is jelzőlámpák irányítják a forgalmat, de azt egyelőre még nem tudni, ki hajtott át a piros jelzésen. A történteket rögzítette egy térfigyelő kamera, a rendőrség ezt - illetve a szemtanúk által látottakat - vizsgálja majd, hogy fény derüljön a körülményekre.

A kép illusztráció!

Legnézettebb videók