Műsorújság
RTL Most

Nyár közepén indul a Margit híd felújítása

Az első egy-két hétben még nem lesz szükség a forgalom korlátozására.
A Margit híd felújításával összehangolva a BKV a nyár folyamán végzi el a nagykörúti villamospálya vágány-karbantartási munkálatait a Blaha Lujza és Moszkva tér közötti szakaszon. A 4-6-os villamos pályáját 1994-ben újították fel, a megfelelő minőség fenntartásához 15 évente el kell végezni a karbantartást. A munkához 19 napos vágányzár szükséges, ez várhatóan augusztus 1-19 között lesz, mert ez a legkevésbé forgalmas időszak. Ezalatt a Blaha Lujza és a Moszkva tér között villamospótló autóbuszok járnak majd.

A X. kerületi Újköztemető előtti forgalmi csomópont átalakításáról is döntött hétfőn a Főpolgármesteri Kabinet. A tervek szerint 350 millió forintos költséggel körforgalmat és új parkolókat építenek ki a temető főbejárata előtt. Az új csomópont forgalomba helyezése 2010 őszén várható.

Uniós támogatással folytatná az önkormányzat a Fővárosi Állat- és Növénykert felújítását. A beruházás során a közelmúltban felújított Nagyszikla belső terében interaktív kiállító- és rendezvényhelyszínt hoznának létre, valamint Kós Károly eredeti tervei szerint rekonstruálnák a Zsiráfház és a Bölényház II. világháború során megsemmisült, később modern formában újjáépített épületét. Az összesen 1,2 milliárd forint értékű beruházáshoz 200 millió forint önrészt a főváros, 100 millió forintot pedig az állatkert biztosítana.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók