Műsorújság
RTL Most

Családi tragédia a Balatonon

Már csak holtan találták meg a vízimentők azt a férfit, aki családjával együtt kajakkal borult a vízbe Siófok közelében.
Belényesi László büfés a strandon, ahol a baleset történt. Tőle kért segítséget a 15 éves fiú.

„Jött egy fiatalember, aki futott oda, hogy hívjuk gyorsan a rendőrséget vagy a mentőket, neki teljesen mindegy, hogy kit, mert a nevelőapja bent maradt a vízben” – mondta Belényesi László büfés.

A fiú azt mondta, hogy a kajak egy nagyobb hullámtól süllyedt el. A férfi holttestét a parttól körülbelül 250 méterre találták meg a búvárok. Valószínű, hogy nem megfulladt, hanem a megállt a szíve, miközben a süllyedő hajóba kapaszkodva próbált a felszínen maradni.

A rendőrség még vizsgálja a baleset körülményeit. Az azonban már most majdnem biztos, hogy a kajakban ülők közül senki sem viselt mentőmellényt.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatánál azt mondják, hogy ők az idén is felkészültek a szezonra, de az emberi felelőtlenséggel szemben tehetetlenek.

"Amennyiben mindenki betartja azokat a szabályokat, amelyekből tulajdonképpen nincsen sok, és ezek nem is mindig írott szabályok, hanem inkább azt mondom, hogy a józan paraszti ész által diktált szabályok, akkor mindenki megúszhatja a nyaralást, és hazatérhet a nyaralásból" - mondta Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője.

Aki nem tud úszni, ne menjen a mély víz közelébe! A szakemberek szerint, ha ezt az egyszerű szabályt mindenki betartja, már kevesebb tragédia történik.

Legnézettebb videók