Műsorújság
RTL Most

Rendben lezajlott a matek érettségi

A tanárok szerint kettes osztályzatot nem volt nehéz elérni.
Középszinten 1248 helyszínen, 92 ezer 817 diák, emelt szinten pedig, 65 helyszínen, 2531 tanuló tett érettségi vizsgát kedden matematikából.

A feladatok 30-50 százaléka a hétköznapi élethelyzetekből adódott, 15-15 százalék volt valószínűség számítás és függvényekkel kapcsolatos, 25-25 százalék a geometria és az aritmetika témaköre és 20 százalékot a gondolkodási módszerek feladatai tettek ki - mondta a Független Hírügynökségnek Antal Erzsébet, az Arany János Általános Iskola és Gimnázium matematika tanára.

A diákok véleménye természetesen megoszlott arról, hogy az idei feladatsor mennyire bizonyult nehéznek. A tanárok szerint viszont, kettes osztályzatot nem volt nehéz elérni, a jelesért ezzel szemben nagyon megizzasztották a nebulókat - tette hozzá.

Emelt szinten kötelező a szóbeli vizsga is, míg középszinten azoknak kell szóban is vizsgázni, akiknek az írásbeli munkája elérte ugyan a 10 százalékos eredményt, de a 20 százalékot már nem. Ők a kettesért szóbeliznek majd. Az emelt szintű vizsgán 115 pontot kaphatnak a legjobbak az írásbeliért és 35-öt a szóbeliért, ebből jön össze a megszerezhető legtöbb 150 pont, míg a középszintnél 100 pontot ér a legjobb írásbeli.

A megengedett segédeszközök a függvénytáblázat, egyszerű, a szöveges adatok tárolására nem alkalmas zsebszámológép, körző, vonalzó és a szögmérő voltak - ezeket a vizsgázó vihette magával.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók