Híradó

2009.05.05. 07:06 (kedd)

Matematikából érettségiznek ma a diákok

Matematikából érettségiznek ma a diákok

Középszinten 92 ezer 817 vizsgázó, emelt szinten 2531 vizsgázó tesz vizsgát.

A középszintű írásbeli 180 percig tart. Az I. feladatlapra 45 perc, a II. feladatlapra 135 perc áll a vizsgázók rendelkezésére. Az I. feladatlap 10-12 feladatot tartalmaz, amely az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrzi. A II. feladatlap két részre oszlik. Az első rész három feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből állnak. A második rész három, egyenként 17 pontos feladatot tartalmaz, amelyből a vizsgázó két tetszőlegeset old meg, és csak ez a kettőt értékelik.

Az emelt szintű írásbeli 240 percig tart. A vizsga két részből áll, a rendelkezésére álló időt tetszés szerint lehet felhasználni az első és a második rész között. Az I. részfeladatsor négy, a II. részfeladatsor öt, egyenként 16 pontos feladatból áll. A vizsgázónak az öt feladatból négyet kell kiválasztania, illetve megoldania, ezt a négyet értékelik.

Közép- és emelt szinten megengedett segédeszköz a függvénytáblázat (egyidejűleg akár többféle is), egyszerű - tehát szöveges adatok tárolására nem alkalmas - zsebszámológép, körző, vonalzó, szögmérő, melyekről a vizsgázó gondoskodik.

A tavaszi érettségi szerdán a történelem érettségivel folytatódik.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való